Olcsó szendvicsekkel a hétvége vendégei is jól járnak
hirdetés
Ebben a rohanó világban, sokunknak nincs ideje foglalkozni sütéssel, főzéssel. A legtöbb esetben mielőtt útra indulnánk, bekapunk egy szendvicset. Nagyon szuper megoldások vannak már szendvicskészítésre is.
Itt van néhány érdekes recept, amelyről lehet eddig még nem hallottál. Ezek elkészíthetőek vendégek számára is, de a hétköznapok reggelijeként, vacsorájaként is remek választás lesz.
hirdetés
Csirkemell kenyéren
A következő hozzávalók szükségesek: 50 dkg csirkemell filé, 6 gerezd fokhagyma, 6 ek vaj, 2 evőkanál finomliszt, 4 dl csirke alaplé (leveskockából), 4 ek tejföl, 1 db tojássárgája, 4 szelet kenyér, 8 db zsálya, bors ízlés szerint, só ízlés szerint
Az elkészítése: A sütőt elő kell melegíteni. A csirkemelleket megmosod, csíkokra vágod. Amikor ezzel meg vagy, a fokhagymát meghámozod, majd szeletekre vágjuk. A zsályaleveleket leöblíted. A csirkemellet a fokhagymával, zsályával 2 ek vajon megpirítod, majd kiszeded a serpenyőből. Amíg a mártás készül, a sütőben kissé megpirítod a kenyereket. A maradék vajat felolvasztod a serpenyőben, belekevered a lisztet. Ezt felöntöd a húslevessel és besűríted. Leveszed a tűzről, belekevered a tejfölt és a tojássárgáját. A megpirult kenyerekre ráhalmozod a húst és a mártást. Megszórod a fokhagymával és visszateszed pirulásig a sütőbe.
Csirkés-gombás szendvics
A hozzávalók: 1 db kifli, 1 db csirkemell filé, 4 kis db gomba, 1db paradicsom, 5közepes db salátalevél, szárnyas fűszerkeverék, 1 ek napraforgó olaj,
Az elkészítése: A csirkét befűszerezed, majd a serpenyőben kevés olajon megsütöd. Ha kihűlt, felszeleteled vékony szeletekre. A csirke után visszamaradt olajban a felszeleteled gombát, majd is megpirítod. A félbevágott kiflibe saláta, csirkeszeletek, gomba, paradicsomkarikák újabb réteg saláta sorrendben bepakolod.
Finomságokkal megtöltött szendvics
A hozzávalók:
A szendvicshez: 1db zsemle, 5 dkg csirkemell filé, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 ek vaj, 1 kis db padlizsán, 1 db paradicsom, 2 db tojás, 3 db salátalevél, 3 db lapkasajt
A mustármártáshoz: 2 gerezd fokhagyma, 1 ek vaj, petrezselyem ízlés szerint (aprított), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 0.5 teáskanál cukor, 1 ek mustár, 2 ek tejföl, 1 teáskanál citromlé
Az elkészítés: A csirkemelleket kissé kiklopfolod, sózod, borsozod és grillen megsütöd, majd sütés után csíkokra vágod. A padlizsánt megmosod, meghámozod, karikákra vágod és a szintén karikákra vágott paradicsommal együtt ezt is meggrillezed. Keményre főzöd a tojásokat, majd felkarikázod azokat. Közben elkészíted a mustármártást. A vajon a zúzott fokhagymát a petrezselyemmel együtt megfuttatod, amihez hozzáadod a mustárral elkevert tejfölt. Majd ízesíted sóval, borssal, cukorral és citromlével. Összerakod a szendvicset a következő módon: a zsemlét kettévágod, megkened vajjal, ráhelyezed a grillezett padlizsán- illetve paradicsomkarikákat, erre ráteszed a csirkemell csíkokat, amit megkensz mustármártással, majd rá a tojáskarikákat, egy-egy szelet lapsajtot, végül a salátalevelet, és beborítod a zsemle tetejével.
Csirkés toast
A hozzávalók: 25 dkg sült csirke (maradék), 2 ek pecsenyezsír, 1 db citrom, 1 evőkanál finomliszt, 1 ek mangalica zsír, 4 szelet toast kenyér, 10 dkg mozzarella (vagy edami, ementáli), 2 db paprika, 2 db paradicsom
Az elkészítése következő módon zajlik: A sült csirkét kisebb, körülbelül egyforma szeletekre vágod. A toast kenyereket a megszilárdult mártással (pecsenyelé) vékonyan megkened, ráhalmozzuk a húst, a reszelt sajtot, és kontakt szendvicssütőben mindössze 5 perc alatt megsütöd. Enyhén sózott paprika és paradicsomszeletekkel fogyaszthatod.