Sós krémek a szendvicsekhez csicseriborsóból
hirdetés
Remek nyalánkság az egész család és akár vendégek számára is. Rendkívül praktikusan és gyorsan elkészíthető. A fűszerek keveredése csodás ízekhez és illatokhoz vezet. Nagyon sok féle sós krém készíthető. Ha felkeltette az érdeklődésed és vágysz arra, hogy elkészítsd, akkor használd fel az alábbi recepteket.
Ezek a finom, fűszeres krémek fantasztikus hatást gyakorolnak az illőbimbókra. Itt van néhány remek recept, amelyet el lehet készíteni.
hirdetés
Spárgás csicserikrém medvehagymával
A következő hozzávalók szükségesek: 20 dkg főtt csicseriborsó, 8 szál zöldspárga, 3 szál fehér spárga, pár ek extra szűz olívaolaj, 5-6 medvehagymalevél, só, pici lime leve
Az elkészítése következő módon zajlik: A megtisztított spárgákat megpárolod. Egy kevés párolólé hozzáadásával leturmixolod az összes hozzávalót, majd behűtöd.
Ruszlis csicseriborsókrém
A következő hozzávalók szükségesek: 20 dkg főtt csicseriborsó, 3-4 nagyobb ruszli, só, bors ízlés szerint, ecetes hagyma, 2-3 ek extra szűz olívaolaj
Az elkészítése következő módon zajlik: A hozzávalókat turmixgéppel összekevered. A kész krémet a kifli karikákra kened.
Sült paprikás csicseriborsókrém
Ezeket a hozzávalókat kell beszerezned: 30 dkg főtt csicseriborsó, 5 dkg vaj, 2 közepes db kápia paprika, 1 közepes db újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál mustár, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 0.5 citromból nyert citromlé, 0.5 citromból nyert reszelt citromhéj
Az elkészítés következő módon zajlik: A paprikákat tepsiben 200 fokon megsütöd, míg a héjuk el nem kezd feketedni. Meghámozod, magházát eltávolítod. A paprikákat és minden egyebet késes aprítóban összevegyítesz. Hogy mennyire legyen homogén, azt mindenki a maga ízlése szerint készíti. Tálalásnál meghintheted kevés füstölt pirospaprikával és petrezselyemlevéllel.
Sütőtökös csicseriborsókrém
A következő hozzávalókat kell beszerezned: 35 dkg, 35 dkg sült, pürésített sütőtök, 2 ek tahini, 1 citromból nyert citromlé, 2 teáskanál só, 2 teáskanál római kömény, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 ek olívaolaj, 0.5 teáskanál cayenne bors, 1 ek tökmag
Az elkészítése következőképpen történik: Az összes hozzávalót késes aprítóba rakd, és daráld simára. Kanalazd egy tálba, locsolj rá még egy kis olívaolajat, és hintsd meg a tökmaggal.
Sütőtökös humusz
A következő alapanyagok szükségesek: 700 g hokkaido tök, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 400 g csicseriborsó, 2 ek tahini, 1 gerezd fokhagyma 1 citromból nyert citromlé, friss kakukkfű ízlés szerint, 2 ek olívaolaj
Az elkészítése: Darabold fel a sütőtököt, szórd meg sóval, borssal, és süsd puhára fél óra alatt 200 fokos sütőben. Tedd a sütőtököt, a csicseriborsót, a tahinit, a fokhagymát, egy citrom levét, friss kakukkfüvet, sót és borsot egy robotgépbe, és turmixold simára. Ízlés szerint adj hozzá olívaolajt és turmixold megint.
Csicseriborsókrém fűszeresen
A következő hozzávalók szükségesek: 1 csésze csicseriborsó ,3 dcl csésze, só, bors, 1 kk garam masala (de elhagyható), 1 kk gyömbér, 2-3 kk őrölt pirospaprika, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek mustár, 2 ek ketchup, 1 főtt tojás, kb. 1,5 dl olaj
Az elkészítése: A borsót előző este áztasd be. Másnap öblítsd le és tiszta vízzel tedd fel főni, főzd puhára. A tojást keményre főzd. Amikor megpuhult a borsó, szűrd le, sózd és fűszerezd. Reszeld le a fokhagymát és a tojást, vágd apró kockára a hagymát, öntsd hozzá az olajt és turmixgéppel pépesíts. Olajban pirított kenyérre kend és ízlés szerint díszítsd.
Brokkolis csicserikrém céklachipsszel
A következő alapanyagokat kell, hogy felhasználd:
A csicseri krémhez: 20 dkg csicseriborsó, 1 közepes db brokkoli, 1 ek citromlé, 3 ek olívaolaj, 1.5 dl görög joghurt, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 6 szál petrezselyem
Az elkészítés: A főtt csicseriborsót, főtt brokkolit turmixold a joghurttal, olívaolajjal, sóval, borssal, petrezselyemmel. A céklát és a krumplit zöldséghámozó segítségével nagyon vékonyra szeleteld és olívaolajban süsd ki.