hirdetés

Partnereink

Újabb szuper vendégváró szendvicsek

hirdetés

Újabb szuper vendégváró szendvicsek

A szendvics John Montagu Sandwich grófja által vált ismertté 1769-ben, aki a kártya iránti szeretete miatt vonult be a gasztronómia történelembe, hiszen szenvedélyes játékosként nem akart felállni az asztaltól, amely mellett kártyázott. Emiatt, hogy egyen valamit, azt kérte a szolgáitól, hogy tegyenek neki egy szelet húst két szelet kenyér közé. Így lett aztán ő a világon mindenki által ismert szendvics feltalálója.

A szendvicset általában tízóraira vagy uzsonnára fogyasztják, de főétkezésként is remek módon megállja a helyét. Könnyen szállítható, ezért tipikus étel munkahelyen, piknikeken valamint kirándulásokon. Az elkövetkezendőkben néhány szuper vendégváró szendvics receptet írunk le neked.

hirdetés

Háromkrémes szendvics

Hozzávalók: 30 dkg natúr sajtkrém, 1 kiskanál fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem, 12 szelet toast kenyér pár szem piros koktélparadicsom, petrezselyem a díszítéshez.

Elkészítés: a natúr sajtkrémet 3 tálkába szedjük, az egyiket natúran habosra keverjük, a másikat a fűszerpaprikával keverjük habosra, a harmadikat pedig az aprított petrezselyemmel. Ezután 3-3 szelet kenyeret megkenünk a különböző sajtkrémekkel. A 3 fajta kenyérszeletet egymásra tesszük, a tetejüket sima kenyérrel zárjuk. ízlés szerint a tetejüket is megkenhetjük vékonyan krémmel. Végül éles késsel levágjuk az oldalukat, hogy egyenes legyen, 4-4 egyforma négyzetre, falatkára vágjuk, ízlés szerint a tetejüket koktélparadicsommal, petrezselyemmel díszítjük, és jól lehűtve kínáljuk.

Padlizsánkrém

Hozzávalók: 2 padlizsán, 15 dkg margarin só, frissen őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 kiskanál mustár, 9 szelet tönkölykenyér zöldségek, zöldfűszerek a díszítéshez.

Elkészítése: a megmosott padlizsánokat villával vagy késsel megszurkáljuk, tepsibe tesszük, és 180°C-os sütőben puhára sütjük. Ezután félbevágjuk, kikaparjuk a húsát, és keverőtálban villával összetörjük. A puha margarint sóval, borssal, az aprított fokhagymával, petrezselyemmel, a mustárral ízesítjük, habosra keverjük, majd a kihűlt padlizsánpürével összekeverjük. Végül a tönkölykenyérszeleteket megkenjük padlizsánkrémmel, fém- vagy műanyag formával kiszúrjuk, a tetejükre kiskanállal megformált krémet teszünk, zöldségekkel, fűszerekkel díszítjük, és hűtőben lehűtve kínáljuk.

Tatár bifsztek pirítóssal

Hozzávalók: 50 dkg tisztított bélszín, 2 evőkanál olaj 1 kisebb fej lila hagyma, 1 kiskanál fűszerpaprika, 2 kiskanál mustár, 3 kiskanál ketchup 1 kiskanál worcester-szósz só, frissen őrölt bors,

1 csomag szeletelt toast kenyér, salátalevelek, lila hagyma a díszítéshez

Elkészítés: a bélszínt kisebb darabokra vágva az olajjal összeforgatjuk, és húsdarálón háromszor ledaráljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott lila hagymát, a fűszerpaprikát, a mustárt, ketchupot, a worcester-szószt, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Lefóliázva hűtőben legalább 2 órát pihentetjük, de a legjobb, ha egy éjszakát érlelődik. Végül a toaskenyeret megpirítjuk, rászedjük, majd elkenjük a tatár bifszteket és az előkészített salátalevelekkel, lilahagyma-szeletekkel díszítjük.

Fokhagymás csirkemájkrém

Hozzávalók: 50 dkg tisztított csirkemáj, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 10 dkg vaj, 8-10 tönkölyzsemle, zöldségek, fűszerek, a díszítéshez.

Elkészítése: a megmosott, leszárított csirkemájat kisebb darabokra vágjuk. Serpenyőben forró olajon a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk, hogy a közepe rózsaszínes maradjon. Sózzuk, borsozzuk, és kihűtjük. Ekkor aprítógépbe szedjük a puha vajjal együtt, és krémesre aprítjuk. Sóval, borssal utóízesítjük. A tönkölyzsemléket félbevágjuk, a csirkemájkrémet tálkába szedjük, és zöldségekkel, fűszerekkel díszítjük. Hidegen kínáljuk. ízlés szerint tálaláskor a májkrémet a tönköly-zsemlékre rá is kenhetjük, és díszítve kínálhatjuk.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.22.

Ma Cecília napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés