Újabb szuper vendégváró szendvicsek
hirdetés
A szendvics John Montagu Sandwich grófja által vált ismertté 1769-ben, aki a kártya iránti szeretete miatt vonult be a gasztronómia történelembe, hiszen szenvedélyes játékosként nem akart felállni az asztaltól, amely mellett kártyázott. Emiatt, hogy egyen valamit, azt kérte a szolgáitól, hogy tegyenek neki egy szelet húst két szelet kenyér közé. Így lett aztán ő a világon mindenki által ismert szendvics feltalálója.
A szendvicset általában tízóraira vagy uzsonnára fogyasztják, de főétkezésként is remek módon megállja a helyét. Könnyen szállítható, ezért tipikus étel munkahelyen, piknikeken valamint kirándulásokon. Az elkövetkezendőkben néhány szuper vendégváró szendvics receptet írunk le neked.
hirdetés
Háromkrémes szendvics
Hozzávalók: 30 dkg natúr sajtkrém, 1 kiskanál fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem, 12 szelet toast kenyér pár szem piros koktélparadicsom, petrezselyem a díszítéshez.
Elkészítés: a natúr sajtkrémet 3 tálkába szedjük, az egyiket natúran habosra keverjük, a másikat a fűszerpaprikával keverjük habosra, a harmadikat pedig az aprított petrezselyemmel. Ezután 3-3 szelet kenyeret megkenünk a különböző sajtkrémekkel. A 3 fajta kenyérszeletet egymásra tesszük, a tetejüket sima kenyérrel zárjuk. ízlés szerint a tetejüket is megkenhetjük vékonyan krémmel. Végül éles késsel levágjuk az oldalukat, hogy egyenes legyen, 4-4 egyforma négyzetre, falatkára vágjuk, ízlés szerint a tetejüket koktélparadicsommal, petrezselyemmel díszítjük, és jól lehűtve kínáljuk.
Padlizsánkrém
Hozzávalók: 2 padlizsán, 15 dkg margarin só, frissen őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 kiskanál mustár, 9 szelet tönkölykenyér zöldségek, zöldfűszerek a díszítéshez.
Elkészítése: a megmosott padlizsánokat villával vagy késsel megszurkáljuk, tepsibe tesszük, és 180°C-os sütőben puhára sütjük. Ezután félbevágjuk, kikaparjuk a húsát, és keverőtálban villával összetörjük. A puha margarint sóval, borssal, az aprított fokhagymával, petrezselyemmel, a mustárral ízesítjük, habosra keverjük, majd a kihűlt padlizsánpürével összekeverjük. Végül a tönkölykenyérszeleteket megkenjük padlizsánkrémmel, fém- vagy műanyag formával kiszúrjuk, a tetejükre kiskanállal megformált krémet teszünk, zöldségekkel, fűszerekkel díszítjük, és hűtőben lehűtve kínáljuk.
Tatár bifsztek pirítóssal
Hozzávalók: 50 dkg tisztított bélszín, 2 evőkanál olaj 1 kisebb fej lila hagyma, 1 kiskanál fűszerpaprika, 2 kiskanál mustár, 3 kiskanál ketchup 1 kiskanál worcester-szósz só, frissen őrölt bors,
1 csomag szeletelt toast kenyér, salátalevelek, lila hagyma a díszítéshez
Elkészítés: a bélszínt kisebb darabokra vágva az olajjal összeforgatjuk, és húsdarálón háromszor ledaráljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott lila hagymát, a fűszerpaprikát, a mustárt, ketchupot, a worcester-szószt, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Lefóliázva hűtőben legalább 2 órát pihentetjük, de a legjobb, ha egy éjszakát érlelődik. Végül a toaskenyeret megpirítjuk, rászedjük, majd elkenjük a tatár bifszteket és az előkészített salátalevelekkel, lilahagyma-szeletekkel díszítjük.
Fokhagymás csirkemájkrém
Hozzávalók: 50 dkg tisztított csirkemáj, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 10 dkg vaj, 8-10 tönkölyzsemle, zöldségek, fűszerek, a díszítéshez.
Elkészítése: a megmosott, leszárított csirkemájat kisebb darabokra vágjuk. Serpenyőben forró olajon a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk, hogy a közepe rózsaszínes maradjon. Sózzuk, borsozzuk, és kihűtjük. Ekkor aprítógépbe szedjük a puha vajjal együtt, és krémesre aprítjuk. Sóval, borssal utóízesítjük. A tönkölyzsemléket félbevágjuk, a csirkemájkrémet tálkába szedjük, és zöldségekkel, fűszerekkel díszítjük. Hidegen kínáljuk. ízlés szerint tálaláskor a májkrémet a tönköly-zsemlékre rá is kenhetjük, és díszítve kínálhatjuk.