Tényleg kamu, hogy a barna cukor nem hizlal?
hirdetés
Sok fogyókúrázó, automatikusan a barna cukorért nyúl, hiszen úgy gondolják, hogy ha már drágább, biztosan egészségesebb is és nem hizlal annyira, mint a fehér cukor.
hirdetés
Csak, hogy tisztában legyünk azzal, hogy végül is, mit is fogyasztunk.
Nézzük csak a tényeket.
A barna cukor, a fehér cukor piszkos változata, azaz a tisztítási folyamat közben megállnak valahol, ahol még nem fehér a termék.
A fehér cukor nagyon tiszta szacharóz, a barna cukor egy egész kicsit kevesebb szacharóz, egy sor más anyaggal együtt.
Tehát, a válasz sajnos IGEN!
A barna cukor ugyanúgy hizlal, mint a fehér cukor!
Miből készül a cukor?
Cukorrépából vagy nádcukorból készül /szacharóz/, azaz, az étkezési cukor.
Ezekből készítenek:
-
süteményeket
-
kockacukrot
-
porcukrot
-
kristálycukrot
Ezenkívül pedig van gyümölcscukrunk /fruktóz/ és tejcukrunk /laktóz/.
1 evőkanál kristálycukor 64 Kcl tartalmaz