hirdetés

Partnereink

Tudd meg, melyik mitikus teremtmény szimbolizálja a csillagjegyedet

hirdetés

Tudd meg, melyik mitikus teremtmény szimbolizálja a csillagjegyedet

A görög mítoszok alapvetően azért íródtak, hogy bemutassák az emberi létezést. A mitikus lények tükröt mutatnak az emberiség jó és gonosz jellemvonásainak – ide tartozik büszkeség, a félelem, az önzés vagy a szánalom. Érdekes módon az asztrológiai jegyek alapjait nagyban befolyásolja a mitológia.

Kíváncsi vagy arra, hogy melyik mitikus lény képviseli a csillagjegyedet? Nos, induljunk felfedezésre a sellők, manók, farkasok és tündérek világában.

hirdetés

Kos – vérfarkas

Tüzes intenzitás és nyers erő jellemzi a vérfarkast, így tökéletes megtestesülése a Kos jellemnek. Ezek a vadállytok heves szenvedéllyel mennek előre annak érdekében, hogy elérjék céljaikat – hasonlóan a Koshoz. A vérfarkasok legendája szerint ezek a lények eredetileg emberként rendelkeztek azzal a képességgel, hogy az átlagos farkasnál nagyobb farkassá változzanak, ha úgy tetszett. Más történetek szerint egy ősi átok változtatja farkas-ember hibriddé őket, ha eljön a telihold.

Bika – driádok

Egyetlen mitikus lény sem szimbolizálhatná jobban a Bikát, mint a driádok, akik rendkívül szoros kapcsolatot ápolnak a fákkal. Úgy gondolják, hogy ha kivágják azt a fát, amelyből származnak, ők maguk is vele együtt halnak. Ez szemlélteti a Bika erős kötődését az otthonhoz. Hűen védelmezik az erdőket és szívesen terjesztik ki gyógyító erejüket a rászorulóknak. Ennek megfelelően a Bika rendkívül érzéki, tisztességes és sok esetben kissé földöntúli.

Ikrek – apró tündér

Ezek az aprócska teremtmények rendkívül varázslatos lények, akik huncut, csintalan, játékos természetükről híresek. Általában a pillangókhoz, vagy a rovarokhoz hasonló szárnyakkal ábrázolják őket. Ők azok, akik képtelenek hazudni, de enélkül is rendkívül megnyerők, hiszen kiváló kommunikációs képességgel és meggyőző képességgel rendelkeznek – akárcsak az Ikrek.

Rák – szirén

A sziréneket gyakran összekeverik a sellőkkel, pedig eredetileg ők szárnyas tengeri lények. Általában csodálatos nőkként ábrázolják őket, amint elbűvölő énekükkel elcsábítják a közelben hajózó tengerészeket, akik ennek hatására vízbe fulladnak. Tökéletesen bemutatják a Rák jegyűek ingadozó és pesszimista hangulatát.

Oroszlán – nefilim

Egyes népek művészetében a nefilimek emberek és angyalok óriás leszármazottjai. Jóval erősebbek és hatalmasabbak az embernél, ámde kevésbé eszesek. Más mesékben jóképű teremtményekként ábrázolják őket, akik szenvedélyükről, lobbanékonyságukról és irgalmatlan jellemükről híresek. Hatalmas, jóképű, hiú és hajlamos a pazarlásra? Tipikus Oroszlán.

Szűz – elfek

Csakúgy, mint a Szűz, az Elfek is a logikát tartják a legfontosabbnak, mindennél többre értékelik azt. Békés, varázslatos lények, akik maguk állítják fel sajátos értékrendszerüket, rendkívül szépek, és a társadalomtól távol élnek. Az ember számára hasznosnak bizonyulhatnak, de akár hátráltathatják is az a célok elérését.

Mérleg – sylph tündér

Az esztétikára hajlamos Mérleg tökéletes mitikus lénye nem is lehetne más, mint a szépségéről híres sylph tündér, a hiúság fenntartója. Arról ismertek, hogy képesek megőrizni a szépségét azoknak, akik a bizalmukba férkőznek. Ezek a lények felelősek a felhők létrejöttéért is. Természetüknél fogva teljesen átlátszók, és képesek teljesen elszakadni az anyagi világtól.

Skorpió – vámpír

Sötét, megnyerő, titokzatos és csábító – nehéz ellenállni egy vámpírnak, mivel olyan a kisugárzása, ami igencsak megnyerő. Igencsak erős akaratra van szükség ahhoz, hogy valaki nemet tudjon mondani ezeknek a lényeknek, akik könnyen elvarázsolhatják az embert. Nem félnek a fájdalomtól és merészen néznek szembe a kellemetlen, sötét eseményekkel is – akárcsak a Skorpió.

Nyilas – kentaur

Akárcsak a folyton a tudást hajszoló Nyilas, a kentaur szintén egy felfedező bölcsességével és energiájával rendelkezik. Íjjal és nyíllal a kezében fáradhatatlanul körbe utazza a világot, hogy beteljesítse vágyait, és közben határtalan tudásra tegyen szert. Megtestesíti az ember logikáját, valamint az állati természet erősségét, ezért filozófiai ismerete magasfokú, de állati természetéből adódóan rendkívül buja is.

Bak – szatír (szatürosz)

Ez a részben ember, részben kecske teremtmény a rendkívül buja jelleméről híres. Erre a dionüszoszi lényre jellemző volt az érzéki örömök kergetése, ám állítólag a szatírok idővel józanabbá váltak. Most már sokkal fontosabbnak tartják a vadvilág állapotának fenntartását és védelmét.

Vízöntő – android

Intelligens, lázadó, rideg és érzelemmentes – ezek a félig emberi, félig robotszerű mitikus lények, bár jóval erősebbek, mint egy ember, gépies természetük miatt alacsony érzelmi intelligenciával és kevés kreativitással rendelkeznek. Az androidok egyik legijesztőbb tulajdonsága, hogy könnyen megelégelik az emberi hibákat és ennek eredményeként hajlamosak a lázadásra.

Halak – sellő

Megigéző, éteri és elérhetetlen – ez a félig hal, félig ember gyönyörűség az egész világon megihlette a népművészetet. Az óceán mélyén élő teremtmény rendkívül érzelmes és előzékeny, akárcsak a Halak jegy szülöttje. A sellők kedves, varázslatos dala csábítja bár az embereket, de nincsen mögötte bántó szándék.

Forrás: EZO.TV

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Divat

Névnap 07.22.

Ma Magdolna napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés