hirdetés

Partnereink

Tudd meg, melyik mitikus teremtmény szimbolizálja a csillagjegyedet

hirdetés

Tudd meg, melyik mitikus teremtmény szimbolizálja a csillagjegyedet

A görög mítoszok alapvetően azért íródtak, hogy bemutassák az emberi létezést. A mitikus lények tükröt mutatnak az emberiség jó és gonosz jellemvonásainak – ide tartozik büszkeség, a félelem, az önzés vagy a szánalom. Érdekes módon az asztrológiai jegyek alapjait nagyban befolyásolja a mitológia.

Kíváncsi vagy arra, hogy melyik mitikus lény képviseli a csillagjegyedet? Nos, induljunk felfedezésre a sellők, manók, farkasok és tündérek világában.

hirdetés

Kos – vérfarkas

Tüzes intenzitás és nyers erő jellemzi a vérfarkast, így tökéletes megtestesülése a Kos jellemnek. Ezek a vadállytok heves szenvedéllyel mennek előre annak érdekében, hogy elérjék céljaikat – hasonlóan a Koshoz. A vérfarkasok legendája szerint ezek a lények eredetileg emberként rendelkeztek azzal a képességgel, hogy az átlagos farkasnál nagyobb farkassá változzanak, ha úgy tetszett. Más történetek szerint egy ősi átok változtatja farkas-ember hibriddé őket, ha eljön a telihold.

Bika – driádok

Egyetlen mitikus lény sem szimbolizálhatná jobban a Bikát, mint a driádok, akik rendkívül szoros kapcsolatot ápolnak a fákkal. Úgy gondolják, hogy ha kivágják azt a fát, amelyből származnak, ők maguk is vele együtt halnak. Ez szemlélteti a Bika erős kötődését az otthonhoz. Hűen védelmezik az erdőket és szívesen terjesztik ki gyógyító erejüket a rászorulóknak. Ennek megfelelően a Bika rendkívül érzéki, tisztességes és sok esetben kissé földöntúli.

Ikrek – apró tündér

Ezek az aprócska teremtmények rendkívül varázslatos lények, akik huncut, csintalan, játékos természetükről híresek. Általában a pillangókhoz, vagy a rovarokhoz hasonló szárnyakkal ábrázolják őket. Ők azok, akik képtelenek hazudni, de enélkül is rendkívül megnyerők, hiszen kiváló kommunikációs képességgel és meggyőző képességgel rendelkeznek – akárcsak az Ikrek.

Rák – szirén

A sziréneket gyakran összekeverik a sellőkkel, pedig eredetileg ők szárnyas tengeri lények. Általában csodálatos nőkként ábrázolják őket, amint elbűvölő énekükkel elcsábítják a közelben hajózó tengerészeket, akik ennek hatására vízbe fulladnak. Tökéletesen bemutatják a Rák jegyűek ingadozó és pesszimista hangulatát.

Oroszlán – nefilim

Egyes népek művészetében a nefilimek emberek és angyalok óriás leszármazottjai. Jóval erősebbek és hatalmasabbak az embernél, ámde kevésbé eszesek. Más mesékben jóképű teremtményekként ábrázolják őket, akik szenvedélyükről, lobbanékonyságukról és irgalmatlan jellemükről híresek. Hatalmas, jóképű, hiú és hajlamos a pazarlásra? Tipikus Oroszlán.

Szűz – elfek

Csakúgy, mint a Szűz, az Elfek is a logikát tartják a legfontosabbnak, mindennél többre értékelik azt. Békés, varázslatos lények, akik maguk állítják fel sajátos értékrendszerüket, rendkívül szépek, és a társadalomtól távol élnek. Az ember számára hasznosnak bizonyulhatnak, de akár hátráltathatják is az a célok elérését.

Mérleg – sylph tündér

Az esztétikára hajlamos Mérleg tökéletes mitikus lénye nem is lehetne más, mint a szépségéről híres sylph tündér, a hiúság fenntartója. Arról ismertek, hogy képesek megőrizni a szépségét azoknak, akik a bizalmukba férkőznek. Ezek a lények felelősek a felhők létrejöttéért is. Természetüknél fogva teljesen átlátszók, és képesek teljesen elszakadni az anyagi világtól.

Skorpió – vámpír

Sötét, megnyerő, titokzatos és csábító – nehéz ellenállni egy vámpírnak, mivel olyan a kisugárzása, ami igencsak megnyerő. Igencsak erős akaratra van szükség ahhoz, hogy valaki nemet tudjon mondani ezeknek a lényeknek, akik könnyen elvarázsolhatják az embert. Nem félnek a fájdalomtól és merészen néznek szembe a kellemetlen, sötét eseményekkel is – akárcsak a Skorpió.

Nyilas – kentaur

Akárcsak a folyton a tudást hajszoló Nyilas, a kentaur szintén egy felfedező bölcsességével és energiájával rendelkezik. Íjjal és nyíllal a kezében fáradhatatlanul körbe utazza a világot, hogy beteljesítse vágyait, és közben határtalan tudásra tegyen szert. Megtestesíti az ember logikáját, valamint az állati természet erősségét, ezért filozófiai ismerete magasfokú, de állati természetéből adódóan rendkívül buja is.

Bak – szatír (szatürosz)

Ez a részben ember, részben kecske teremtmény a rendkívül buja jelleméről híres. Erre a dionüszoszi lényre jellemző volt az érzéki örömök kergetése, ám állítólag a szatírok idővel józanabbá váltak. Most már sokkal fontosabbnak tartják a vadvilág állapotának fenntartását és védelmét.

Vízöntő – android

Intelligens, lázadó, rideg és érzelemmentes – ezek a félig emberi, félig robotszerű mitikus lények, bár jóval erősebbek, mint egy ember, gépies természetük miatt alacsony érzelmi intelligenciával és kevés kreativitással rendelkeznek. Az androidok egyik legijesztőbb tulajdonsága, hogy könnyen megelégelik az emberi hibákat és ennek eredményeként hajlamosak a lázadásra.

Halak – sellő

Megigéző, éteri és elérhetetlen – ez a félig hal, félig ember gyönyörűség az egész világon megihlette a népművészetet. Az óceán mélyén élő teremtmény rendkívül érzelmes és előzékeny, akárcsak a Halak jegy szülöttje. A sellők kedves, varázslatos dala csábítja bár az embereket, de nincsen mögötte bántó szándék.

Forrás: EZO.TV

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Divat

Névnap 11.27.

Ma Virgil napja van.

3+1 tipp a sikeres és gyors ingatlanértékesítéshez

Lassan két éve lesz, hogy alapjaiban változott meg körülöttünk a világ, s vele együtt az életünk, a mindennapjaink is. Lenyomatokat hagyott a pandémia...

  • 2021-11-27 09:03
Ettél-e már valaha sütőtökös bablevest? Íme a Zuppa Frantoiana receptje

Ez a toszkán leves az őszi étkezések megtestesítője, amely kéz a kézben jár az olasz olívabetakarítással, amikor friss, új zöld extra szűz olívaolaj k...

  • 2021-11-27 07:59
A Halaknak megújulásra van szüksége

A párkapcsolatán és az önértékelésén is sokat javíthat egy kis megújulás.

  • 2021-11-27 07:00
Indul a karácsonyi szezon – az ünnepekre készülőket már várja a SPAR

Bőséges kínálattal és számos újdonsággal készül a SPAR az idei karácsonyi szezonra és a szilveszterre. Az áruházlánc széles ünnepi áruválasztékkal, ha...

  • 2021-11-27 05:30
A műanyag hulladék nem szemét!

Ha szétnézünk a háztartásunkban, szinte nem tudunk olyan területre pillantani, ahol a szemünk ne akadna meg műanyag terméken. Az ajtó, az ablak, a ber...

  • 2021-11-26 23:45

hirdetés

Páratlan lehetőség a pályakezdő zenei előadóknak

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nagylemez-programot hirdetett, ami a pályakezdő előadók karrierjének elindulását támogatja. A győztes nemcsak egy saját ...

  • 2021-11-26 22:37
Versenyelőny az energiahatékonyság

A fővárosban és környékén, valamint a legnagyobb városainkban akár kétszeres is lehet a korszerű, hűthető-fűthető, szigetelt, nagyobb belmagasságú rak...

  • 2021-11-26 21:13
Így készül a méteres tekercs

A krémet nyugodtan variálhatjuk gyümölccsel vagy más pudingport is használhatunk. A végeredmény ugyanúgy ízletes lesz!

  • 2021-11-26 19:55
Emmy-díjas a Call my agent

Nemzetközi Emmy-díjat kapott vígjáték kategóriában a Tíz százalék című sorozat negyedik évada.

  • 2021-11-26 18:41
Baby boom Izlandon a karantén után

Rekordszámú kisbabára számítanak idén Izlandon a járvány miatt bevezetett lezárások után – az északi szigetország jó úton halad afelé, hogy az eddigi ...

  • 2021-11-26 17:23

Minden cikk

hirdetés

hirdetés