Gasztro
A magyarok nagy része még mindig a szüleitől átvett vagy tanult étkezési szokásokat követi, azonban 89%-uk már a közösségi médiából és az internetről tájékozódik az egészséges táplálkozásról – derül k...
- 2020-10-18 12:39
Az egyik leghangulatosabb szabadtéri program a közös grillezés. Amíg csak tart a kellemes idő, sütögethetünk kinn, de akkor sem kell lefújni a tervezett baráti, családi találkozót, ha a változékony ős...
- 2020-10-17 20:17
Egyedülálló gasztro-attrakciókra készül a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem. Egyrészt október 17-én az Erzsébet téri óriáskerék kabinjaiban szolgálják fel Miguel Vieira, az első hazai csillag...
- 2020-10-15 19:45
hírdetés
Tanulj, fejlődj! – Nagykép a gasztronómiáról címmel indítja első online kampányát a Piqniq Budapest. A Mastercarddal közösen megvalósuló kezdeményezésben közel száz szakember megszólalásával, huszonöt...
- 2020-10-14 18:24
Van, aki sok tejjel van, aki feketén, cukor és tej nélkül és olyan is van, aki feketén, kis tejszínhabbal a tetején szereti fogyasztani. Ma van a Kávé Világnapja, ami kifejezetten ünnepnap azok számár...
- 2020-09-30 20:16
Egy kis kreativitással ünnepet varázsolhatunk a hétköznapból, és tetszetős finomságot a "nemszeretem" alapanyagokból. Marton Adrienn gasztroműsorvezető a lelkiismeretes anyák ádáz küzdelmét vívja, hog...
- 2020-09-30 13:46
Nyakunkon az ősz, amikor is nagy hangsúlyt kell fektetni az immunrendszerünk védelmére – pláne 2020-ban. A sportolók és az aktív életmód hívei sem gondolnák, hogy mennyi lehetőség van egy palack vitam...
- 2020-09-21 22:12
A New York Times szakújságírói a SodaStream Spirit One Touch készülékét választották a legjobb szódakészítő gépnek. „Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen átfogó és tartós teszten a mi készülékünk...
- 2020-09-19 14:03
Jelen állás szerint minden általános iskolában megkezdődhet szeptember elsején a tanítás. A szünidő után a diákok idejük nagyobb részét újra a tantermekben töltik. Mit tehetnek a szülők, hogy gyermeke...
- 2020-09-05 18:35
A hosszúra nyúlt szünet után ismét becsöngetnek az osztálytermekbe, így újra felmerül a kérdés: mi kerüljön az uzsonnás dobozba. Marton Adrienn gasztroműsorvezető egyedi recepteket gyűjtött egy csokor...
- 2020-08-30 19:38
hírdetés
Ebben az évben a Budapest Borfesztivál korlátozott méretben, de magas színvonalú eseményen fogadja elkötelezett rajongóit szeptember 10-13. között a Budavári Palota Hunyadi udvarában.
- 2020-08-29 10:57
„Az elmúlt napokban hosszan mérlegeltünk azzal kapcsolatban, járvány szempontból hogyan tudjuk biztonságosan megrendezni a fesztivált.
- 2020-08-17 19:54
Mit csomagoljunk a kiránduláshoz, hogy tökéletesen sikerüljön? A napsütés és a madárcsicsergés mindenkit kicsalogat a természetbe. A szabadtéri élményeket egy megpakolt piknikkosárral tehetjük teljess...
- 2020-08-14 20:47
Egy gasztrofesztivál, amit nem a nagy márkák, hanem a hazai alapanyagtermelők támogatnak Az első Séf Fesztivál Tihanyban debütál, és a szervezők szándéka szerint minden évben megvalósul.
- 2020-08-05 22:37
Az aszalás ideális módja a gyümölcsök, gombák és gyógynövények egyszerű tartósításának. Mit több, finom és egészséges. Nincs szükség hozzá sem tartósítószerre, sem cukorra, sem pedig más egyéb adaléka...
- 2020-08-04 09:49
Ugrásszerűen megnőtt a kereslet a grilltermékek iránt a Praktiker áruházakban. A Praktiker évről évre egyre bővebb kínálattal reagál a növekvő igényekre, 2020-ban már csaknem 150 féle terméket forgalm...
- 2020-07-28 14:05
A pulykahús egy igazán nemzetközi étel! Nem csak az európai és az amerikai konyha kedvelt alapanyaga, de az ázsiai gasztronómiáé is. Ha a vacsoravendégeink kedvelik a fűszeres, pikáns, egzotikus ízeke...
- 2020-07-18 18:19
A nyár szó hallatán sok minden eszünkbe jut: strand, kánikula, jeges italok és persze a grillezés. Most, hogy végre kiszabadultunk a négy fal közül, több időt szeretnénk a szabadban tölteni, a kerti s...
- 2020-07-07 07:34
A fiatalabbak több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a paradicsom és az eper a kedvenc, tarol a csirkehús, növekszik a halfogyasztás – derült ki a Fény Utcai Piac 2200 fős, hazai gyümölcs-, zöldsé...
- 2020-07-05 14:17
Fülledt meleg, párás idő vagy épp tikkasztó forróság? Bármilyen nehéz nyári napot próbálunk épp túlélni, üdítő felfrissülést nyújthat, egy szuper mocktail, de egy romantikus vagy csajos vacsora szuper...
- 2020-06-26 12:52
Ha szívesen felidéznénk a korábbi európai nyaralásaink tradicionális ízeit, elevenítsük fel őket a saját konyhánkban! Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ezúttal népszerű mediterrán ételeket mutat be...
- 2020-06-16 15:01
Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül ...
- 2020-05-28 16:42
Az Európai Bizottság Brüsszelben bemutatta a környezetbarátabb mezőgazdasági termeléssel és a biológiai sokféleséggel, az úgynevezett biodiverzitással kapcsolatos stratégiáit.
- 2020-05-26 14:30
Meleg étellel támogatják a munkájukat elvesztett vendéglátósokat! Eddig ők voltak azok, akik másokat kiszolgáltak, szívből adtak, most itt az idő, hogy ezekben a nehéz időkben mások támogassák eképp a...
- 2020-05-14 16:53
A kellemes, napsütéses idő beköszöntével és a hosszabb nappaloknak köszönhetően egyre többen kapnak kedvet az otthoni grillezéshez. A sütögetéshez még inkább kedvet csinál, hogy a koronavírus járvány ...
- 2020-05-11 16:37
Igazán jó időt ígér a húsvéti hétvége, és főként azok számára tartogathat csupa izgalmat, akik olyan szerencsések, hogy a saját udvarukon, vagy éppen a teraszukon tölthetik a napfényes pihenőnapokat. ...
- 2020-04-10 14:06
Az otthon töltött idő próbára teszi a szülők türelmét és kreativitását. Mindennapos kérdés, mit adjunk enni a kicsiknek? A pulykahús nagy kedvenc lehet, egy-egy klasszikus finom étellel mosolyt csalha...
- 2020-04-04 19:29
A koronavírus miatt kialakult korlátozások, bezárások teljesen felborították a mindennapokat és a cégek megszokott üzletmenetét. A helyzetre reagálva a söripar szereplői is példa nélküli összefogással...
- 2020-04-03 18:50
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja nap...
- 2020-03-31 17:38
A praktikus, céltudatos, gazdaságos főzés talán még sosem volt olyan aktuális, mint napjainkban. A rendkívüli helyzet sokakat kényszerít most napi főzésre, akik amúgy nem, vagy csak ritkábban tennék e...
- 2020-03-28 19:57