hirdetés

Partnereink

Gasztro

Wasabival a vírusok ellen

Aki evett már sushit, ismeri a wasabit is, a zöld pasztát ugyanis gyakran szolgálják fel vele együtt. A japán fűszer első próbájakor résen kell lenni, mert a wasabi íze rendkívül erős. Ellentétben chi...

  • 2019-11-07 10:47
Így étkeztek a honfoglaló magyarok

Vajon mi volt Álmos és Előd kedvenc étele? Milyen fogásokért rajongott Ond, Kond, és mit ehetett ebédre Huba, Tas, meg Töhötöm? Ősi magyar étkezés a honfoglaló őseink korában.

  • 2019-10-31 22:22
Több rostot a diéta idejére is!

Gyakran aggódunk, hogy diéta közben miként lehet elegendő rostot bevinni. Tomán Szabina, aki életmódprogramja segítségével már közel 10 000 embernek segített az elmúlt 5 évben egészségesebbnek, fitteb...

  • 2019-10-30 13:10

hírdetés

Tűz volt Steiner Kristóf konyhájában!

Kigyulladt sütőpapír okozott riadalmat a Kristóf's Kitchen in The Studios eheti epizódjának forgatásán. Sokan azt hihetnék, ennél nagyobb meglepetés nem érheti a műsorvezetőt egy felvételen, de aktuál...

  • 2019-10-24 12:14
A vártnál sokkal kevesebb szőlő termett idén

Tévedtek a szakemberek, elmaradt a szőlőtúltermelési válság, a vártnál kevesebb szőlő termett hazánkban és más európai országban is, így a borexport is segít levezetni az elmúlt két év alatt felhalmoz...

  • 2019-10-23 09:06
Dél-Korea kedvenc üdítője hazánkba is megérkezett

Éppen harminc éve dobta piacra Ázsia egyik legnagyobb üdítőital-gyártója azóta legendás üdítőjét, a Milkis-t. A frissítő – ahogyan a neve is mutatja – egy tejalapú szénsavas üdítőital, ami elsősorban ...

  • 2019-10-17 08:45
A világ TOP 5 legfurcsább üdítője

Ahány nemzet, annyi íz, és a másik nemzet ételei és italai sok esetben furcsák lehetnek a mi ízlésünknek. Persze ugyanez fordítva is igaz, legyen szó a túró rudiról, a kedvenc magyar gyomorkeserűről, ...

  • 2019-10-16 08:15
Csúcsminőségű eszközökkel segít felszerelni a konyhát a SPAR

Az amerikai KitchenAid márka egyedi konyhai eszközei és elektromos kisgépei tökéletes segítőtársai lesznek a kezdő és a szakértő szakácsoknak egyaránt. A sokoldalú felszerelések és csúcsminőségű készü...

  • 2019-10-15 14:15
Fördős Zé egészséges, 20 perces kajái

„Rólam mindenki azt hiszi, hogy állandóan óriásiakat kajálok, és tolom be a jobbnál jobb, kalóriabomba ételeket. Amúgy igen, tényleg sok kedvencem van az úgynevezett „bűnös” kaják között is, mentségem...

  • 2019-10-15 06:57
Őszi finomságokkal a téli vírusok ellen

A nyár vége óta sok energiát elfogyasztottunk, itt az ideje, hogy feltankoljuk szervezetünket vitaminokkal! A NaturMed Hotel Carbona szakértői arra adnak tippeket, hogyan készíthetjük fel immunrendsze...

  • 2019-10-10 11:18

hírdetés

Hogyan kezdődött? A smoothie története

Az általános meghatározás szerint a smoothie olyan gyümölcs, vagy zöldség koktél, amelyet víz, jég, vagy tej hozzáadásával készítenek turmixgépben, vagy kifejezetten smoothie készítésre fejlesztett nu...

  • 2019-10-05 19:48
Íme 5 gasztrotipp, ami átmelegíti tested, lelked

Az ősz megérkeztével, a ködös, esős napok során nincs is jobb lélekmelengető, mint egy forró, gyümölcsös pite, egy nagy csésze, gőzölgő forrócsoki vagy egy ízletes leves.

  • 2019-10-05 15:45
Egész sertés a szmókerben október 23-án

Barbecue rajongók és gasztronómiai érdekességek iránt érdeklődők számára egyaránt érdekes eseményt szeretnék a figyelmedbe ajánlani.

  • 2019-10-05 09:43
Készen állsz arra, hogy elveszítsd az osztrigaszüzességedet?

Október 9-én este a St. Andrea éttermébe költözik "a tenger pezsgése" osztrigaágyon tálalva és izgalmas Varros&Co. champagne különlegességekkel kísérve Tischler Petra és Barna Ádám séf prezentálásában...

  • 2019-10-02 16:13
Meglepő ízkombinációk és újszerű termékötletek

A magyarországi kiskereskedelemben egyedülálló, új kezdeményezés során az áruházlánc az Agrármarketing Centrum szakmai támogatásával a legkiválóbb hazai élelmiszeripari innovációkat kereste az egész o...

  • 2019-10-02 08:53
A Stand25 októberben elhagyja a Hold utcai bázist

2017 tavaszán mindenkit meglepett a hír, hogy Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya a Hold utcai piacon nyitja meg első saját vendéglátóipari egységét, ami nem más, mint egy könn...

  • 2019-09-30 13:49
Mautner Zsófi látványkonyhája is várja az érdeklődőket

Itt van az ősz, itt van újra… és az Asia GasztroFesztivál is! Október 5-én egész napos kulináris kalandozásra csábít Budapest egyik legnagyobb bevásárló- és irodaközpontja.

  • 2019-09-26 11:48
Magyar fiú lett Közép-Európa legjobb séfje

A S. Pellegrino Young Chef Awards közép-európai döntőjét nyerte meg a 27 éves Koppány Levente, aki szivárványos pisztráng fogásával jövő májusban Milánóban képviselheti magát és egyben országunkat - d...

  • 2019-09-26 08:07
Figyelem, Pellerék a konyhában!

Tíz éve megbonthatatlan az összhang Peller Anna és a férje, Lukács Miki között. Csupán egyetlen helyen nem igaz ez rájuk, ha egyszerre tartózkodnak a konyhában.

  • 2019-09-24 08:08
Fehér paradicsomleves zellerrel és málnával

Itt egy remek recept, amit akár meg is kóstolhatsz november 23-án, a Spirit Hotelben rendezett gasztroesten.

  • 2019-09-21 08:14
Wossala Rozina: ilyen az ideális őszi étrend

Az ősz a raktározás ideje, fontos, hogy ilyenkor felkészítsük szervezetünket a hidegre, és bővítsük vitamintartalékainkat.

  • 2019-09-20 09:38
Ha nem vagy édesszájú: zöldséges muffin receptek

A muffin sok ember számára kedvelt különlegesség, hiszen borzasztóan egyszerű, gyors és a kezdők is el tudják készíteni. De érdemes kipróbálni a zöldséges változatokat is, hiszen így újabb színfoltot ...

  • 2019-09-07 13:42
Kóstold meg velünk Marton Adri ázsiai rákos wonton salátáját!

Véget ért a nyár és valljuk be őszintén, hogy a munkás hétköznapok helyett máris újra messzi tájakra, napernyős koktélozásra és ínyenc falatokra vágyunk. Nincs ezzel másképp Marton Adri sem, akit az ú...

  • 2019-09-06 09:03
Szintet lép a St. Andrea Restaurant esti kínálata

Azt mondják a St. Andrea Restaurant üzleti ebédkínálatáról, hogy a város egyik legjobbja. Barna Ádám séf, és Lizsicsár Miklós étteremvezető, tulajdonos azonban a vacsoránál is kitesz magáért. Annak ér...

  • 2019-09-03 08:27
Hogy választunk kávét és miért szeretjük annyira?

A kávé világszerte a legnagyobb mennyiségben fogyasztott italok egyike: több mint kétmilliárd csészényit iszunk belőle minden nap, azaz másodpercenként mintegy 26 ezer adagot. Az utóbbi években még né...

  • 2019-08-30 09:12
Ropogtass okosan!

Ki tudja miért, a legtöbb ember nagyon szeret ropogtatni. Mármint valamilyen finom falatot, nasit, amit útközben bármikor és bárhol elő lehet venni.

  • 2019-08-22 07:42
Megvan a Nosalty ügynökségi kihívásának győztese!

Lezárult az ország vezető online gasztromagazinja, a Nosalty nyárra meghirdetett, KitchenAD – Főzz meg minket! elnevezésű ügynökségi kihívása. A rendhagyó kreatív verseny kétkörös pályázatára olyan ga...

  • 2019-08-19 15:57
Friss húst nyáron is

Tombol a kánikula, és a nagy melegben könnyen romlanak az ételek, különösen a húsok. Az állati eredetű termékekben gyorsan szaporodnak a komoly betegségeket okozó baktériumok, ezért nem árt az óvatoss...

  • 2019-08-15 10:19
Gondolkozz zöldben a konyhádban!

A klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában minden apró lépés számít, hogy megóvjuk bolygónkat a felesleges szeméttől és energiapazarlástól. Tudatossággal, odafigyeléssel könny...

  • 2019-08-06 07:55
Mit együnk a strandon?

Nyári kánikula ide, nyári kánikula oda, sokszor a strandon is hajlamosak vagyunk nehéz ételeket enni. Pedig a melegben lassabb az emésztésünk, és ezek a zsíros fogások bizony megterhelik a szervezetün...

  • 2019-07-17 15:24

Névnap 11.22.

Ma Cecília napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

Egészség

Tavasszal kiált a szervezetünk a vitaminokért

Ha fáradtak, enerváltak vagyunk, az év első negyedében könnyedén legyintünk, hogy „ó, ez csak a tavaszi fáradtság”, amit vitaminraktáraink kiürüléséne...

  • 2022-02-10 22:17
Amikor a poszt-covid szindróma vállfájdalmat okoz

Már egy ideje együttélünk a koronavírussal, ám a mai napig sem tudunk mindent a lehetséges szövődményeiről. A Sherlock Rehab gyógyítói gyakran találko...

  • 2022-02-08 13:15
Már rákbeteg gyerekeket is gyógyítanak búzacsíra-kivonattal

Dr. Hidvégi Máté professzor fermentált búzacsíra-kivonata több mint 30 országban egészíti ki rákbeteg felnőttek klinikai kezelését. A hazánkban készül...

  • 2022-02-06 21:00

hirdetés