Gasztro
Aki evett már sushit, ismeri a wasabit is, a zöld pasztát ugyanis gyakran szolgálják fel vele együtt. A japán fűszer első próbájakor résen kell lenni, mert a wasabi íze rendkívül erős. Ellentétben chi...
- 2019-11-07 10:47
Vajon mi volt Álmos és Előd kedvenc étele? Milyen fogásokért rajongott Ond, Kond, és mit ehetett ebédre Huba, Tas, meg Töhötöm? Ősi magyar étkezés a honfoglaló őseink korában.
- 2019-10-31 22:22
Gyakran aggódunk, hogy diéta közben miként lehet elegendő rostot bevinni. Tomán Szabina, aki életmódprogramja segítségével már közel 10 000 embernek segített az elmúlt 5 évben egészségesebbnek, fitteb...
- 2019-10-30 13:10
hírdetés
Kigyulladt sütőpapír okozott riadalmat a Kristóf's Kitchen in The Studios eheti epizódjának forgatásán. Sokan azt hihetnék, ennél nagyobb meglepetés nem érheti a műsorvezetőt egy felvételen, de aktuál...
- 2019-10-24 12:14
Tévedtek a szakemberek, elmaradt a szőlőtúltermelési válság, a vártnál kevesebb szőlő termett hazánkban és más európai országban is, így a borexport is segít levezetni az elmúlt két év alatt felhalmoz...
- 2019-10-23 09:06
Éppen harminc éve dobta piacra Ázsia egyik legnagyobb üdítőital-gyártója azóta legendás üdítőjét, a Milkis-t. A frissítő – ahogyan a neve is mutatja – egy tejalapú szénsavas üdítőital, ami elsősorban ...
- 2019-10-17 08:45
Ahány nemzet, annyi íz, és a másik nemzet ételei és italai sok esetben furcsák lehetnek a mi ízlésünknek. Persze ugyanez fordítva is igaz, legyen szó a túró rudiról, a kedvenc magyar gyomorkeserűről, ...
- 2019-10-16 08:15
Az amerikai KitchenAid márka egyedi konyhai eszközei és elektromos kisgépei tökéletes segítőtársai lesznek a kezdő és a szakértő szakácsoknak egyaránt. A sokoldalú felszerelések és csúcsminőségű készü...
- 2019-10-15 14:15
„Rólam mindenki azt hiszi, hogy állandóan óriásiakat kajálok, és tolom be a jobbnál jobb, kalóriabomba ételeket. Amúgy igen, tényleg sok kedvencem van az úgynevezett „bűnös” kaják között is, mentségem...
- 2019-10-15 06:57
A nyár vége óta sok energiát elfogyasztottunk, itt az ideje, hogy feltankoljuk szervezetünket vitaminokkal! A NaturMed Hotel Carbona szakértői arra adnak tippeket, hogyan készíthetjük fel immunrendsze...
- 2019-10-10 11:18
hírdetés
Az általános meghatározás szerint a smoothie olyan gyümölcs, vagy zöldség koktél, amelyet víz, jég, vagy tej hozzáadásával készítenek turmixgépben, vagy kifejezetten smoothie készítésre fejlesztett nu...
- 2019-10-05 19:48
Az ősz megérkeztével, a ködös, esős napok során nincs is jobb lélekmelengető, mint egy forró, gyümölcsös pite, egy nagy csésze, gőzölgő forrócsoki vagy egy ízletes leves.
- 2019-10-05 15:45
Barbecue rajongók és gasztronómiai érdekességek iránt érdeklődők számára egyaránt érdekes eseményt szeretnék a figyelmedbe ajánlani.
- 2019-10-05 09:43
Október 9-én este a St. Andrea éttermébe költözik "a tenger pezsgése" osztrigaágyon tálalva és izgalmas Varros&Co. champagne különlegességekkel kísérve Tischler Petra és Barna Ádám séf prezentálásában...
- 2019-10-02 16:13
A magyarországi kiskereskedelemben egyedülálló, új kezdeményezés során az áruházlánc az Agrármarketing Centrum szakmai támogatásával a legkiválóbb hazai élelmiszeripari innovációkat kereste az egész o...
- 2019-10-02 08:53
2017 tavaszán mindenkit meglepett a hír, hogy Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya a Hold utcai piacon nyitja meg első saját vendéglátóipari egységét, ami nem más, mint egy könn...
- 2019-09-30 13:49
Itt van az ősz, itt van újra… és az Asia GasztroFesztivál is! Október 5-én egész napos kulináris kalandozásra csábít Budapest egyik legnagyobb bevásárló- és irodaközpontja.
- 2019-09-26 11:48
A S. Pellegrino Young Chef Awards közép-európai döntőjét nyerte meg a 27 éves Koppány Levente, aki szivárványos pisztráng fogásával jövő májusban Milánóban képviselheti magát és egyben országunkat - d...
- 2019-09-26 08:07
Tíz éve megbonthatatlan az összhang Peller Anna és a férje, Lukács Miki között. Csupán egyetlen helyen nem igaz ez rájuk, ha egyszerre tartózkodnak a konyhában.
- 2019-09-24 08:08
Itt egy remek recept, amit akár meg is kóstolhatsz november 23-án, a Spirit Hotelben rendezett gasztroesten.
- 2019-09-21 08:14
Az ősz a raktározás ideje, fontos, hogy ilyenkor felkészítsük szervezetünket a hidegre, és bővítsük vitamintartalékainkat.
- 2019-09-20 09:38
A muffin sok ember számára kedvelt különlegesség, hiszen borzasztóan egyszerű, gyors és a kezdők is el tudják készíteni. De érdemes kipróbálni a zöldséges változatokat is, hiszen így újabb színfoltot ...
- 2019-09-07 13:42
Véget ért a nyár és valljuk be őszintén, hogy a munkás hétköznapok helyett máris újra messzi tájakra, napernyős koktélozásra és ínyenc falatokra vágyunk. Nincs ezzel másképp Marton Adri sem, akit az ú...
- 2019-09-06 09:03
Azt mondják a St. Andrea Restaurant üzleti ebédkínálatáról, hogy a város egyik legjobbja. Barna Ádám séf, és Lizsicsár Miklós étteremvezető, tulajdonos azonban a vacsoránál is kitesz magáért. Annak ér...
- 2019-09-03 08:27
A kávé világszerte a legnagyobb mennyiségben fogyasztott italok egyike: több mint kétmilliárd csészényit iszunk belőle minden nap, azaz másodpercenként mintegy 26 ezer adagot. Az utóbbi években még né...
- 2019-08-30 09:12
Ki tudja miért, a legtöbb ember nagyon szeret ropogtatni. Mármint valamilyen finom falatot, nasit, amit útközben bármikor és bárhol elő lehet venni.
- 2019-08-22 07:42
Lezárult az ország vezető online gasztromagazinja, a Nosalty nyárra meghirdetett, KitchenAD – Főzz meg minket! elnevezésű ügynökségi kihívása. A rendhagyó kreatív verseny kétkörös pályázatára olyan ga...
- 2019-08-19 15:57
Tombol a kánikula, és a nagy melegben könnyen romlanak az ételek, különösen a húsok. Az állati eredetű termékekben gyorsan szaporodnak a komoly betegségeket okozó baktériumok, ezért nem árt az óvatoss...
- 2019-08-15 10:19
A klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában minden apró lépés számít, hogy megóvjuk bolygónkat a felesleges szeméttől és energiapazarlástól. Tudatossággal, odafigyeléssel könny...
- 2019-08-06 07:55
Nyári kánikula ide, nyári kánikula oda, sokszor a strandon is hajlamosak vagyunk nehéz ételeket enni. Pedig a melegben lassabb az emésztésünk, és ezek a zsíros fogások bizony megterhelik a szervezetün...
- 2019-07-17 15:24