hirdetés

Partnereink

Dresszingek és páclevek

hirdetés

Dresszingek és páclevek

A dresszingek és a páclevek finomabbá teszik ételeinket. A dresszingeket a kész húsokra szoktuk önteni, esetleg salátákra, a páclevet azonban még a hús megfőzése vagy sütése előtt használjuk.

 

hirdetés

A konyhánkban készülő ételeket érdemes feldobni kicsit. Mi megosztunk néhány remek dresszing és páclé receptet, amivel egyszerűen és könnyedén megvalósítható mindez.

 

Amerikai dresszing

Keverő edénybe tesszük a 200 gr lereszelt vöröshagymát, a 2 csomó apróra vágott metélőhagymát, és fehérborssal, sóval fűszerezzük, 3 dl olívaolajjal, 5 dl hígított borecettel az egészet elkeverjük. Az elkészített öntetet hűtőbe tesszük, és pár óra múlva használjuk

 

Francia dresszing

A bor ecethez hozzáadunk sót, 30 gr mustárt, őrölt fehér borsot, egy fél csomag finomra vágott metélőhagymát, egy fél csomó zöldpetrezselymet, majd 0,5 dl Worcester-mártással ízesítjük. Jól elkeverve lehűtjük. Az elkészített öntetet pár órára hűtőbe tesszük, hogy jó összeérjen. Csirkesalára kiválló, tálalás előtt megforgatjuk az öntetben, majd előhűtött üveg- vagy porcelántálakra tálalva, az olajjal meglocsoljuk, keményre főtt, reszelt tojássárgájával megszórjuk, csíkokra vágott tojásfehérjével díszítjük.

 

Olasz dresszing

300 gr sűrített paradicsom, 100 gr olajbogyó, 1 dl borecet, 2 dl olívaolaj, 60 gr ajóka gyűrű, 6 db tojás, ½ csomó petrezselyem zöldje, 50 gr kapribogyó, 3 db citrom, só.      

A paradicsomot keverőtálba tesszük, a főtt tojást hozzáreszeljük. Az ajókagyűrűt, a kapribogyót finomra összevágjuk, az olajbogyót vékony karikára szeleteljük. Az így összeállított anyaghoz adjuk a szűrt citromlevet, az olívaolajat, a borecetet, a sót és megfelelő mennyiségű vízzel összekeverjük.

 

Citromos-boros páclé (Szárnyasokhoz és bárányhúshoz)

2 evőkanál citromlé, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 gerezd fokhagyma összezúzva, 1 dl fehérbor, 1 dl olívaolaj, 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál rozmaring, finomra vágva, 1 evőkanál kakukkfű, finomra vágva.

 

Spanyol dresszing

100 gr vöröshagyma, 4 dl borecet, 3 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 db citrom

frissen őrölt fehér bors, só.

A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, mindkettőt lereszeljük. A keverőedényben előkészített borecethez, olívaolajhoz, fehérborshoz, reszelt citromhéjához és a szűrt citromléhez hozzáadjuk a kétféle hagymát és a megfelelő mennyiségű vizet. Jól eldolgozzuk és hűtőbe tesszük. Salátákhoz, főtt tengeri halakhoz adjuk.

 

Tejfölös dresszing

8 dl tejföl, 2 db citrom, 50 gr porcukor, frissen őrölt fehér bors, só.

A tejfölt keverőedényben a szűrt citromlével, fehérborssal, sóval, porcukorral összekeverjük, majd hűtőbe téve az ízeket hagyjuk összeérni.

 

Tormás dresszing

80 gr torma, 400 gr majonéz, 2 dl habtejszín, 5 db citrom, cayenne bors, frissen őrölt fehér bors, só.

A majonézt keverőedénybe teszzük, hozzáadjuk a habtejszínt, megsózzuk, szűrt citromlével, cayenne borssal, fehér borssal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a reszelt tormát. Porcelán tégelybe téve, hűtőszekrényben tároljuk. Ha besűrűsödne tejjel hígithatjuk.

 

Mustáros-zöldfűszeres pác (Sertés-, marha- vagy bárányhúshoz)

1 dl olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 2 teáskanál barna cukor, 2-3 teáskanál dijoni mustár, 2 teáskanál provence-i fészerkeverék (vagy 1 evőkanál friss, vegyes kerti

zöldfűszer), 1 teáskanál törött bors.

 

Sárgabarackos-hagymás páclé (Marha- vagy bárányhúshoz)

6 kimagozott, friss sárgabarack (felaprítva), 1 teáskanál Worcester-szósz, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál vörösborecet, 1 dl fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, összezúzva, 3 szál kis darabokra aprított újhagyma, 1 késhegynyi fehér bors.

 

Olvasd el tegnapi cikkünket is a sütés nélküli tortákról!

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.24.

Ma Emma napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés