hirdetés

Partnereink

Receptek mára

hirdetés

Receptek mára

Változtass a megszokott menün. Próbálj ki új recepteket. Nézz a hűtő mélyébe és szedd össze az alapanyagokat. Ma különleges levest és főételt készítünk, tízóraira vagy uzsonnára egy remek pogácsát, reggelire és vacsorára pedig virslit, valamint rostélyost!

Nem feltétlenül kell megválnod a hagyományos összetevőktől ahhoz, hogy különlegeset főzz. Ezt most be is bizonyítjuk az alábbi receptekkel.

hirdetés

Fehérbableves pirított szalonnával

Hozzávalók: 2 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 4 szál zeller, 15 dkg sárgarépa, 20 cm póréhagyma, 15 dkg szeletelt bacon, 3 db babérlevél, 1 teáskanál oregánó, 15 dkg fehér bab, 1 csomag petrezselyem.

Elkészítés: A babot előző nap beáztatjuk hideg vízbe. A sárgarépát megpucoljuk, 3 cm-es hasábokra vágjuk. Az angol zellert és a fokhagymát vékonyra szeleteljük, a pórét karikázzuk. A baconból 2 szeletet apró kockákra vágunk, az olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a fokhagymát, a zellert, a sárgarépát. Együtt pároljuk néhány percig, majd felengedjük vízzel, beleöntjük a babot, megszórjuk oregánóval, és beledobjuk a babérleveleket, sóval ízesítjük. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük tovább, amíg a bab meg nem puhul. Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a szalonnaszeleteket serpenyőbe vagy sütőlemezre tesszük, és tálalás előtt sütjük meg, hogy friss, meleg és ropogós legyen. A levest tálalás után szórjuk meg petrezselyemmel, és adjuk hozzá a ropogós szalonnát.

Rostonsült sertésmáj almával és zsályával

Hozzávalók: 450 g sertésmáj, 125 g póréhagyma, 1 db alma, 60 ml olaj, 1 evőkanál szárított zsálya, 1 evőkanál mustármag, 150 ml tejszín, 300 ml almalé, 25 g liszt, só, bors

Elkészítés: A májat vékonyra felszeleteljük, borsozzuk, majd lisztbe mártva kevés zsiradékban megsütjük. A zsiradékban ha meg használható és nem égett túlságosa akkor beletesszük a hat–nyolc cikkbe vágott piros almát (az almát nem kell megtisztítani csak a magjait kivenni). Egy–két percig pároljuk majd hozzáadjuk az almalevet, mustármagot, pórét, tejszint, zsályát kevés borssal fűszerezzük és jól összeforraljuk. Köretkent párolt brokkolit adjunk hozza.

Alufóliás virsli

Hozzávalók: fejenként két pár virsli, 200 g sajt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 200 g füstölt szalonna.

Elkészítés: A virsliket merőlegesen. ujjnyi közökben úgy vagdossuk be, hogy azért a virsli egyben maradjon. A vágatokba vékony, négyszögletes szeletekre vágott sajtot, vékony laskára vágott zöldpaprikát meg paradicsomot, hajszálvékony szeletke füstölt szalonnát nyomunk, és a virsliket páronként, kivajazott alufólia lapokba úgy csomagoljuk, hogy helye legyen a képződő gőznek is. A kis csomagokat forró sütőbe toljuk és 15 percig sütjük. Szendvics mellé is tálalhatjuk.

Görög rostélyos

Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 2 evőkanál olaj, újhagyma, kakukkfű, majoránna, rozmaring, 2–3 gerezd fokhagyma.

Elkészítés: A négy szelet rostélyost kicsontozunk, majd a két evőkanál olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadunk egy csomó apróra vágott újhagymát, együtt néhány percig sütjük, majd meghintjük 1-1 mokkáskanálnyi kakukkfűvel, majoránnával, illetve megszárított rozmaringgal. Belerakjuk egészben a fokhagymát, és egy kevés vízzel, húsleveskockával ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. Víz és húsleveskocka helyett vörös borral is készülhet a görög rostélyos, de akkor meg kell sózni. Rizzsel vagy galuskával körítjük.

Káposztás pogácsa

Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 1 evőkanál olaj, 2 kanál cukor, só, bors, 1,5 kg liszt, 2 tojás, 20 dkg margarin, 2 dkg tejben felfuttatott élesztő.

Elkészítés: Apróra összevágjuk és besózzuk a fehér káposztát, majd levétől kicsavarva, egy evőkanál olajon, a cukorral megpirítjuk, mintha káposztás kockát készítenénk. Alaposan megborsozzuk, és kihűtjük.

Összegyúrjuk a fél kiló lisztet két egész tojással, a margarinnal, a tejes élesztővel, majd hozzáadjuk a megpirított káposztát is. A hűtőszekrényben egy napig pihentetjük, közben időnként hajtogatjuk. Végül lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsákat szúrunk ki belőle. Tetejüket tojás-sárgával megkenve, a forró sütőben megsütjük.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.24.

Ma Emma napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés