Az egészséged megőrzéséért ezeket a recepteket ki kell próbáld!
hirdetés
Szervezetünk belső egyensúlyának egyik előfeltétele a sav-bázis egyensúly. Ha ez az egyensúly felbomlik, felborul az anyagcserénk, a sejtjeink nem működnek megfelelően.
Néhány remek receptet írunk le neked, amelyeket elkészítve és fogyasztva teszel az egészségedért!
hirdetés
Ratatouille
Hozzávalók:
- 30 dkg padlizsán
- 30 dkg cukkini
- 4 paradicsom
- 5-6 paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezdfokhagyma
- olívaolaj
- oregánó
- só
Elkészítés:
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, és a felaprított vöröshagymát futtassuk meg rajta. Tegyük bele a fokhagymát, a megtisztított és kis kockákra vágott padlizsánt, cukkinit, hámozott paradicsomot és paprikát. Ízlés szerint sóval, oregánóval fűszerezzük.
Sült padlizsánkockák
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- olívaolaj
- só
- aprított vöröshagyma, ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánt egészben alaposan grillezzük vagy süssük meg (sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy jobban süljön), míg szinte teljesen megbarnul. Tegyük bele egy tálba, fedjük le fóliával, és saját gőzében hagyjuk állni néhány percig. így könnyen le tudjuk húzni a héját. A padlizsán húsát tisztítás után vágjuk kockákra, szórjuk rá a felaprított hagymát, az olívaolajat és a sót. Alaposan keverjük össze és tálaljuk.
Gazpacho
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg uborka
- 1-2 zöldpaprika
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- 1 kávéskanál őrölt kömény 1 citrom leve
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg és kockázzuk fel. Tegyük bele egy robotgépbe és turmixoljuk össze. Az olívaolajat, sót, citromlevet és a köményt folyamatos keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a zöldségekhez. Öntsük tálba, és hűtőszekrényben kb. egy órán keresztül érleljük össze az ízeket.
Guacamole
- Hozzávalók:
- 2 avokádó 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom friss koriander
- 2 gerezd fokhagyma 1 citrom leve
- só bors
Elkészítés:
Vágjuk ketté az avokádókat, és kanalazzuk ki a húsukat. Tegyük egy robotgépbe, és adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és koriandert.
Alaposan turmixoljuk össze. Keverés közben adagoljuk hozzá a citromlevet és a fűszereket.
Ínyencsaláta
Hozzávalók:
- 2 uborka
- 3 paradicsom
- Az öntethez: 8 cl tahini szósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 -2 gerezd fokhagyma '
- A citrom leve
- 3 evőkanál aprított petrezselyem ízlés szerint só
- víz
Elkészítés:
Az öntet hozzávalóit tegyük egy salátástálba. Adjunk hozzá kevés vizet, hogy enyhítsük a tahini ízét, majd alaposan keverjük össze. Karikázzuk fel az uborkát és a paradicsomot, és tegyük bele a salátástálba. Kévéjük össze az öntettel. Hűtőszekrényben kb. egy órán keresztül érleljük össze az ízeket.
Paradicsomos rukkolasaláta
Hozzávalók:
- 4 paradicsom
- 15 dkg rukkola
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé,
- frissen őrölt fekete bors közepesen
- 2 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés:
A paradicsomokat és a rukkolát mossuk meg, a paradicsomot kockázzuk fel és keverjük össze a rukkolával. A salátát ízesítsük olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal. Világosbarnára pirított mandulaszeleteket szórjunk a tetejére.
Citrusos dresszing különféle salátákhoz
Hozzávalók:
- 1 / 2 grapefruit leve
- 1 lime leve
- 1 citrom leve
- 6-10 csepp stevia édesítő
- 2 teáskanál fokhagymagranulátum
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanál só ízlés szerint
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
Facsarjuk bele egy tálba az összes gyümölcsöt, tegyük hozzá az édesítőt, a fűszereket, majd turmixoljuk össze. Miközben dolgozik a gép, adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük egyneművé az öntetet. Ízlés szerint vágjunk össze különféle zöldségeket (paradicsom, uborka, paprika stb.) és locsoljuk meg az öntettel.