Könnyedén elkészíthető levesek
hirdetés
Összegyűjtöttünk nektek néhány levesfajtát, melyet könnyedén és nagyon hamar elkészíthettek amennyiben már meguntátok a sok főzést, kivárni míg a hús megpuhul. A melegben igazán jól jönnek a könnyed hideglevesek. Mi most hoztunk nektek hideget, meleget egyaránt!
Az első különleges finomság egy könnyen elkészíthető burgonyás sütőtökleves. Ezt akkor szokás készíteni mikor a sütőtök a legjobban érik. Hozzávalók: 500g sütőtök, 1 db burgonya, 2 db sárgarépa, só, bors, curry, 1 db narancs és fenyő vagy tökmag. Elkészítése a következő: A sütőtököt süssük meg, majd kaparjuk ki a belsejét, és tegyük félre főni. A fazékba annyi vizet tegyünk, hogy ellepje a tököt. A főzőlékhez adjunk egy megtisztított burgonyát és a sárgarépát. Amikor megpuhultak, ízesítsük a fűszerekkel, majd turmixoljuk össze annyi főző lével, amilyen sűrűségűre szeretnénk a levest. Adjuk hozzá a narancs levét és héját, majd még egyszer forraljuk össze. Tálaljuk fenyő- vagy tökmaggal megszórva, kis tálkákban.
hirdetés
Ahogyan ígértük most egy főzés nélküli hidegen tálalandó levest mutatunk be, mégpedig a dinnyelevest. Itt a nyár itt a dinnyeszezonúgyhogy hajrá vágjunk bele! Nézzük a hozzávalókat, nem is kell hozzá más csak: 1 galia dinnye, 1 mézharmat dinnye, 2.5dl tejszín, 2 dl tej, 2 evőkanál méz, egy csipet só, 1 evőkanál fehér rum, hogy megbolondítsa kicsit és egy kis őrölt szerecsendió. Az elkészítése pofonegyszerű: A dinnyéket félbevágjuk, a magos belső részt egy szűrőbe szedjük, a gyümölcshúst karalábékanállal kiszedjük. Magas falú edénybe tesszük, ráöntsük a magos részről lecsöpögött levest, hozzáadjuk a mézet, a tejszínt, tejet, sózzuk és egy botmixerrel krémesre simítsuk. Kevés szerecsendiót adunkhozzá és fehér rummal bolondítjuk. Hűtőbe téve alaposan lehűtjük és dinnyehéjban, pár gömbnyi dinnyével tálalható is.
Aki imádja a gyümölcsöket annak itt egy egyszerű szedres-meggyes gyümölcsleves
Nem kell hozzá más csak 1 üveg magozott meggy, ugyanennyi szeder, 1 csomag puncs izű pudingpor, 3-4 dl tej és cukor. Az elkészítése röpke fél órát vesz igénybe:A magozott meggyet a szederrel cukrozott vízben megfőzzük, amíg puha nem lesz. Majd a tejben elkevert pudingot hozzáöntjük, és forralásig főzzük. Majd ha ezzel megvagyunk várunk mig kihül és máris tálalhatjuk is tejszinhabbal.
Ilyenkor nyáron még a joghurtlevesek is nagyon kapóssá válnak, ime egy hideg joghurtleves.
Hozzávalókat nem kell nagyon keresgélni hiszen csak 2 gerezd fokhagymára, egy kis tejre, 1 pohár joghurtra, 1 nagyobb uborkára, kaporra és sóra van szükségünk. Elkészitése is nagyon egyszerű: A fokhagymát sóval együtt nyomjuk szét. Egy szelet fehér kenyeret áztassunk be egy kis tejbe, majd öntsük rá a joghurtot, és keverjük simára. Hámozzuk meg az uborkát és reszeljük le, majd egy kicsit sózzuk meg, és hagyjuk fél órát állni. Nyomkodjuk ki, keverjük össze a joghurtos kenyérkével. Szükség esetén higítsuk vízzel. Hűtsük le, kaporral díszítve tálaljuk.
Az exotikus gyümölcsök kedvelőinek is hoztunk valamit, mégpedig egy nagyszerű banánkrémlevest. A hozzávalók egy főre szólnak, ahányan vagytok annyival szorozzuk. Kell hozzá egy fél banán 1 dl tejszin, 2 dl tej, egy kis őrölt fahéj ha szeretjük,1-2 evőkanál méz, egy fél citromnak a leve, és egy kis tejszinhab izlés szerint. Az elkészitése gyors és egyszerű: A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, s turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, ízlés szerint őrölt fahéjat, ízlés szerint 1-2 evőkanál mézet, s a fél citrom levét. Összeturmixoljuk, majd tányérba öntjük. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, s végül mézet csurgatunk rá.