Te tudod, hogy készül a lúdláb muffin?
hirdetés
Gyorsan elkészíthető süti, ráadásul laktatós és különleges. Emellé hoztam még két remek finomságot!
Lúdláb muffin
hirdetés
Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 2 darab tojás, 20 dkg liszt, 2 kiskanál sütőpor, csipet só, 3 dkg holland kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 24 darab meggy, ami befőtt is lehet, 1,5 dl tej.
A krémhez: 30 dkg margarin, 10 dkg holland kakaópor, 12 dkg porcukor, 1 dl méz, csipet só, 1 kiskanál vanilia aroma, 10 dkg étcsokoládé, 1,5 dl tejszín, ízlés szerint tortadara.
Elkészítés: Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint a cukorral és a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára és adjuk hozzá a sütőporral, kakaóporral és a csipet sóval jól elkevert lisztet. Végül adjuk hozzá a lehűlt, felolvasztott csokoládét és a tejet. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba vagy szilikonformába úgy, hogy az a formák 3/4-éig érjen. Helyezzünk a közepükre egy-egy szem meggyet, és175 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát. Egy nagy tálban kézi mixerrel dolgozzuk el a margarint a porcukorral, a kakaóporral, és a csipet sóval. Adjuk hozzá a vaníliát és a mézet, majd a gőz fölött felolvasztott, és lehűtött étcsokoládét. Végül keverjük hozzá a tejszínt, hűtsük le, majd kanalazzuk habzsákba, nyomjuk a krémet a kihűlt muffinok tetejére. Szórjuk meg tortadarával, díszítsük mindet egy-egy szem meggyel.
Almás táska kalácsból
Hozzávalók: 3-4 pár kalács, 2 db alma, 3 ek barnacukor, 1 kk fahéj, 1/2 db citrom reszelt héja, 4 ek vaníliás pudingpor vagy keményítő, 1 ek vaj.
Elkészítés: A meghámozott almát apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, majd belerakjuk az almát, cukrot, fűszerezzük és fedő pár perc alatt puhára pároljuk. A pudingport (vagy keményítőt) kikeverjük vízzel, hozzáöntjük és besűrítjük vele az almát. A vékonyra szeletelt kalácsok egyik oldalát vékonyan megvajazzuk, majd a vajas oldalával lefelé az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezzük. Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb szelet kaláccsal, amit a vajas felével felfelé helyezünk rá. Sütőben aranybarnára sütjük, porcukorral hintve tálaljuk.
Mézes béles
Hozzávalók: 1 db egész tojás, 15 dkg cukor, 3 dkg vaj, 2 evőkanál méz, 3 evőkanál tej, 40 dkg liszt, 1 kávéskanál szódapor, 30 dkg margarin, 3 dl tej, 3 ek gríz, 2 cs vaníliás cukor.
Elkészítés: Az egy egész tojást habosra keverünk 15 dkg cukorral, hozzáadunk 3 dkg vajat 2 evőkanál mézet, 3 evőkanál tejet. Ezt a masszát gőz felett sűrűre főzzük, 40 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódaporral elkeverünk, majd a meleg masszával összeállítjuk, négy darab lapot sütünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A margarint 30 dkg cukorral habosra keverünk, 3 dl tejbe 3 evőkanál grízt teszünk, megfőzünk, ha kihűlt összekeverjük a vajas cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral. A lapokat úgy töltjük meg, hogy az alsó meg a felső lap vajas krémmel, a középső pedig barack krémmel legyen.
Forrás: Mindmegette
Képek: pecsma.hu, nini.eoldal.hu