hirdetés

Partnereink

Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

hirdetés

Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Csak azt tudjuk igazán nyugodt szívvel ajánlani másoknak, hogy kóstolják meg, amiről mi is megbizonyosodtunk, hogy nagyon finom.  Ezért nem fellapozott recepteskönyvből ajánlunk finomságokat, hanem olyanokat, amiket leteszteltünk és az utolsó falatig „bepofáztunk”.

Megnéztük, hogy milyen hatással van ízlelő bimbóinkra a tárkonyos pulykaragu leves. Be kell valljam, a hozzávalók alapján nagyon nehezen összeállítható levesre gondoltunk. Kell hozzá 50 dkg pulykamell, 30 dkg zöldbab, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyem, 5 dkg főző margarin, só, fehér bors, 2 dkg tárkony, 0,l dl ecet (10 százalékos), 2 dl tejföl, 5 dkg liszt, 2 dkg fűszerpaprika. Íme, az elkészítési módja: A gondosan megmosott pulykamellet vágódeszkán kb. 2x2 cm– es apró kockára vágjuk. A leveses lábasban megolvasztjuk a margarint és beletesszük a pulykamell-kockákat, kb. 1-2 dkg sót szórunk rá és fehéredésig pirítjuk. Előkészítjük a sárgarépát és petrezselymet, amit tisztítás után szintén kockára vágunk, a zöldbabot 2-3 cm-re vágjuk és hozzáadjuk a piruló húshoz. Megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük kb. 2,5 l vízzel. Ha szárított tárkonyt használunk érdemes előző nap ecetben beáztatni. Ha forr a leves, adjuk hozzá a tárkonyt. A tejfölből, lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk. Ha csomós, akkor szűrőn keresztül öntjük a levesbe, de csak a hús és zöldségek puhára főzése után. Ecettel, sóval, fehér borssal utánaízesítünk és csészében vagy belsejétől eltávolított zsemlében tálaljuk. Mi az utóbbival kísérleteztünk, igaz, kell még hozzá némi gyakorlás, míg elérjük az éttermi színvonalat.

hirdetés

Ezután jött a pirított máj petrezselymes burgonyával. Hozzávalók: 2 kg sertésmáj, 15 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 35 dkg vöröshagyma, 3 dkg édesnemes fűszerpaprika, 2 dkg fűszerpaprika, 5 g fehérbors, 8 g majoránna, l dl étolaj, 2 kg burgonya, 1 csomag petrezselyemzöld, 5 dkg só, díszítéshez salátalevél és paradicsom lehámozott héja. A megtisztított, megmosott sertésmájat felcsíkozzuk kb. 4-5 cm hosszú, fél cm szélesre. A hagymát felcsíkozzuk és egy lapos lábasban felforrósított olajra öntjük. 8-10 perc dinsztelés után a felcsíkozott lecsópaprikát a meghámozott paradicsomot hozzáadjuk. Ha teljesen szét főtt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, a majoránnát, ezt követően a májat is. Így pirítjuk, míg el nem színeződik és nagyon kevés víz hozzáadásával készre főzzük. Tálalás előtt sózzuk. Az egészben hagyott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tálalásnál petrezselyem zöldet szórunk rá. A falatozáskor a legérdekesebb az volt, hogy még az is repetázott, aki amúgy nem eszi meg a csirke vagy a sertésmájat!

Persze a desszert sem maradhat le egy tesztelés során, megnéztük, milyen az aranygaluska vanília öntettel lelocsolva? Kell hozzá 80 dkg liszt, 6 db tojás sárga, 8 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 dkg só, 30 dkg vaj (margarin), 8 dkg cukor, 4 dkg porcukor, 2 dkg citrom reszelék, 1/2 vanília pudingpor, 5 dl tej, 30 dkg dió, 8 dkg cukor, 2 dkg citromreszelék, 1 csomag mazsola. Miután összeszedtük az alapanyagokat, egy lábasba 3 dkg kristálycukrot teszünk, beleöntjük a 3 dl tejet és kb. 40 C fokra melegítjük. Az élesztőt belemorzsoljuk és 10 percig állni hagyjuk. Ha feljön kész a kovász. 75 dkg lisztet a dagasztó tálba öntjük, hozzá tesszük a tojássárgáját, a maradék 5 dkg cukrot, l5 dkg vajat (vagy margarint), citromreszeléket, sót és hozzáadjuk a kovászt. Az egészet kézzel vagy gépi dagasztóval dagasztjuk, mikor könnyű, sima, lágy hólyagos a tészta és a kezünktől is elválik, akkor elkészült. 20-30 percig kelesztjük, kevés liszttel megszórjuk a tetejét és letakarjuk egy konyharuhával. Ha megkelt kilisztezett nyújtódeszkára kiöntjük és kb. 3 cm vastagra nyújtjuk. Egy fánkszaggatót belisztezünk, hogy ne ragadjon a tésztához és ezzel a széléből félholdacskákat szaggatunk. Ezeket vajban megforgatjuk, olajjal kikent aranygaluska formába tesszük, ami darált dió, cukor keverékével is meg van szórva. Sütőben 40 perc alatt kisütjük. Híg vanília pudingot készítünk 0,5 dl tejjel és egy fé1 csomag pudingporral, ezzel leöntve tálaljuk. Ezt már igen nehézkesen gyűrtük magunkba, és maradt is rendesen az aranygaluskából, de a tesztelés sikerességét abban érdemes mérni, hogy mindenki csomagoltatott magának későbbre…

Képek: aprosef.huharomcsillagreceptek.blogspot.ro

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.23.

Ma Kelemen, Klementina napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés