Isteni receptek, amitől még karcsúsodsz is!
hirdetés
Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy immár nyakunkon a strandszezon. Ilyenkor előkerülnek a bikinik, a szexi fürdőruhák, de szerintem nem csak én, hanem nagyon sok hölgy társam is küszködik a télen felszaladt kilókkal.
Lehet, hogy már egy tavaszi diétát is elkezdtél, ezért most nem akarunk nagyon megterhelni, de néhány ínycsiklandó falatot mégis megismerhetsz velünk!
hirdetés
Egy finom gyümölcsturmix kedvcsinálónak!
A gyümölcsturmixok különféle gyümölcslevek, háztartási robotgépben összemixelt egyvelege isteni finom lehet. Rostosak, tartalmazzák a gyümölcsök minden ízét, aromáját, húsát, mégis folyékony állapotban sokkal laktatóbbak. Imádják a gyerekek és a felnőttek is egyaránt, számtalan módon lehet variálni őket, számtalan formában, ízben fogyaszthatók és persze, ami a legfontosabb, nagyon is jó kiegészítők a fogyókúrában!
Almás datolyaturmix
Hozzávalók: 2 banán, lehet friss, vagy fagyasztott, 2 alma meghámozva, kimagozva, 2-4 kimagozott datolya, 1 csésze friss almalé.
Elkészítésnél mi sem egyszerűbb: az összes hozzávalót tedd egy pohárba és turmixold simára.
Földiepres papayaturmix
Hozzávalók: 6-7 szem friss, vagy mélyhűtött földieper (szamóca), 1 héjából kikanalazott papaya, 1 fagyasztott banán, 1 csésze frissen sajtolt narancslé. Az elkészítés itt is ugyan az: mindent egy nagy pohárba teszünk és finom pépessé turmixoljuk.
Őszibarack-kajszibarack turmix
2 kimagozott őszibarack, tetszés szerint hámozva, 4 kimagozott sárgabarack, 2 banán, friss, vagy fagyasztott ½ csésze friss narancs- vagy almalé. Elkészítési mód ugyan az.
Friss saláták a karcsú alakért
Ugye te is tudod, hogy egy megfelelő diétában elengedhetetlen része van annak is, hogy a friss zöldségeket, salátákat neked is be kell iktatnod az étrendedbe. A jó fogyókúra egyik alapszabálya, hogy a köretek nagy részét valamilyen saláta kell képezze. Most itt van egy-két ötlet neked is.
Rizses cukkinisaláta
Hozzávaló: 2 csésze basmati rizs, 4 csésze víz, 2 evőkanál finomítatlan sáfrányolaj, vagy más hidegen sajtolt olaj, 1 káváskanál dó, 6-8 kisebb cukkini, 2 evőkanál extraszűz olívaolaj, 1 kávéskanál oregánó, 1 csésze víz, 1 tál alapsaláta (paradicsom, paprika, hagyma), 1 csésze pirospaprikával töltött olívabogyó, 1 kávéskanál frissen facsart citromlé, 1 csipetnyi kakukkfű, fűszerezett só, vagy sómentes fűszerkeverék ízlés szerint.
Elkészítés: Készítsük el a basmatit. Keverjük össze a rizst, a négy csésze vizet, a két evőkanál sáfrányolajat és a tengeri sót egy vastag falú edénybe. Forraljuk fel, gyengéden kavargassuk, majd fedjük le. Takarékon pároljuk a rizst pontosan 17 percig. Vegyük le a fedőt, keverjük össze villával és hagyjuk hűlni. Közben készítsük el a cukkinit. Vágjuk mindegyik cukkinit félújjnyi vastag szeletekre. Forrósítsunk meg két evőkanál olajat, nagyobb edényben, tegyük bele a cukkini szeleteket és forgassuk meg jól az olajon. Adjuk hozzá az oregánót, fél csésze vizet. Forraljuk föl, fedjük le, és pároljuk a cukkini 5-10 percig. tegyük félre hűlni, és készítsük el a salátát. Első lépés az alapsaláta, keverjük hozzá a basmati rizst és a cukkinit, szórjuk rá a keskenyre vágott olívabogyót. Keverjük össze az olajat a citromlével. adjuk a salátához a kakukkfűvet. Tegyük félre az öntetet és alaposan keverjük össze. Ízlés szerint fűszeressóval ízesíthetjük.
Képek: dallacucina.hu, mindmegette.hu