Glutén- és tojásmentes kókuszcsók
hirdetés
Pár perc alatt elkészíthető, már-már egészséges sütirecept... ami nem mellesleg nagyon finom is. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
hirdetés
-
5 dkg kókuszliszt
-
15 dkg kókuszreszelék
-
2 dl kókusztej
-
1 dl víz
-
4 dkg gyümölcscukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csipet só
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 dkg vaj (mogyorónyi)
Elkészítés:
- Egy lábasba először belerakjuk a száraz hozzávalókat (azaz a kókuszlisztet, a reszeléket, a sót és a gyümölcscukrot), kicsit összekeverjük. Ezután mehetnek hozzá a folyadékok is, ezzel is összekeverjük, és felrakjuk a tűzre. Addig forraljuk, amíg gyúrható masszát nem kapunk.
- Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd nedves kézzel gombóckákát formázunk, amit erre ráhelyezünk.
- Előmelegített 190 fokos sütőben 15 percig sütjük.
- Ezután a sütőt lekapcsoljuk, és 10 percig benne hagyjuk a csókokat, hogy kicsit száradjanak. Közben felolvasztjuk a csokoládét (gőz felett vagy a mikróban) belerakjuk a vajat, és jól elkeverjük (a vaj olvadásáig).
- A kihűlt süteményeket egyesével a csokiba mártjuk, és sima felükkel egy rácsra tesszük dermedni.
Forrás: Nosalty