Cukkinis nokedli olasz paradicsomszósszal
hirdetés
Tavaszi-nyári ebédnek vagy vacsorának kiváló választás. Különféle diétákba is könnyen be lehet illeszteni.
Hozzávalók:
hirdetés
A nokedlihez:
- 400 g finomliszt
- 1 közepes db cukkini
- 1 teáskanál só
- 1 db tojás
- 1 dl víz (amennyit felvesz)
A szószhoz és a tálaláshoz:
- 3 ek olívaolaj
- 1 nagy db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 közepes db paradicsom
- 1 marék bazsalikom (friss)
- 1 tk oregánó
- 400 g konzerv paradicsom (darabos)
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint bors
- 8 levél bazsalikom (a tálaláshoz)
- 5 g parmezán sajt (a táaláshoz)
Elkészítés:
- A cukkinit kislyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Jól besózzuk és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. 10 perc múlva ki tudjuk facsarni (ezt a levet tegyük félre, mert pl. krémlevesbe vagy más szószba fel tudjuk használni).
- Keverjük el liszttel, sóval, tojással a cukkinit.
- Kisebb adagokban, forrásban lévő sós vízbe nagykanállal szaggassuk bele, és főzzük meg a galuskákat.
- Olívaolajon megpároljuk a kockázott hagymát. Rátörjük a fokhagymát.
- Utána mehet a nagyobb darabokba vágott paradicsom. Pár bazsalikomlevél tépkedve. Fűszerek: só, bors, oregáno. Végül a konzerv, darabos paradicsom, ezzel rottyantsuk jól össze, hogy a paradicsom és a hagyma is megfőjön, de ne szétfőjön.
- Botmixerrel pár helyen forgassunk bele, de ne pürézzük le, maradjon darabos-rusztikus.
- Tálalásnál minden tányérba merjünk a szószból, erre helyezzük a galuskákat. Mehet rájuk egy kevés, vékonyan szelt parmezáncsík és friss bazsalikomlevelek díszítésnek. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Nosalty