Narancsos mascarponés pohárkrém roppanós keksszel
hirdetés
Gyors, könnyed krém, igazi üdítő nyalánkság! Természetesen más gyümölcs levével is elkészíthető, vagy kipróbálhatunk egy kakaós változatot is!
Hozzávalók:
hirdetés
- 5 dkg vaj
- 8 db zabkeksz
- 1 narancsból nyert narancslé
- 4 g zselatin
- 100 ml habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg mascarpone
Elkészítés:
- A vajat megolvasztjuk, a kekszet összetörjük, és óvatosan kikeverjük a kettőt. A keksz maradjon darabos, úgy az igazán finom!
- A narancs levét kifacsarjuk, és egy kisebb edénybe tesszük. A zselatint egy kis tálba tesszük, és rámerünk négy kanál narancslevet. Kikeverjük, majd a zselatinos narancslevet visszaöntjük a lábasba. Felmelegítjük, de nem forraljuk, az tönkreteszi a zselatint.
- A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét, és azzal együtt is eldolgozzuk.
- Mehet mellé a kissé lehűlt zselés narancslé, majd azt is kikeverjük.
- A keksz egy részét a pohár aljára szórjuk, majd kanalazunk rá mascarponét. Így rétegezzük 2-3 rétegig. Hűtőbe tesszük 10-12 órára, hogy jól megdermedjen.
Forrás: Nosalty