Remek vacsora lehet az olasz lupini saláta
hirdetés
A lupini, magyarul farkasbab úgy néz ki, mintha egy órás, mutáns kukoricaszem lenne, amire valaki még rá is taposott, így palacsintává lapult. Előfőzött állapotban, sós vízben kapható üveges kiszerelésben és kis tasakokban, ha csak egy salátára valót szeretnénk vásárolni belőle.
Hozzávalók:
hirdetés
Saláta
- 80 g salátalevél
- 40 g rukkola
- 12 db koktélparadicsom (datolyaparadicsom)
- 24 db olajbogyó
- 100 közepes db fejtett bab (farkasbab, konyhakész)
- 8 szál snidling
- 2 teáskanál újhagyma zöldje
- 2 teáskanál fenyőmag (pirított)
- 1 kk citromhéj
- 2 ek kapribogyó
Öntet és tálalás
- 8 ek olívaolaj
- 4 ek citromlé
- 1 ek méz
- 1 ek dijoni mustár
- 1 csipet bors
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Mind a négy tányérba megágyazunk tépkedett salátalevelek és rukkola keverékével.
- Rászórjuk a felezett datolyaparadicsomokat, az olívabogyót, a konyhakész farkasbabot, a karikázott hagymazöldet és snidlinget, a pirított fenyőmagot, és opcionálisan a citromhéjat, ezt most én kihagytam.
- Az öntet hozzávalóit egy kis befőttes üvegben összerázzuk. Meglocsoljuk vele a salátát, és tálalunk. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Nosalty