Itt a klasszikus panna cotta tuti receptje!
hirdetés
A panna cotta tökéletesen hozza a szokásos olasz sztereotípiát, hogy egyszerűen, de finomat! Ez az édesség hihetetlenül könnyen elkészíthető, viszont annál inkább finomabb. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
hirdetés
- 250 ml habtejszín
- 250 ml tej
- 30 g cukor
- 1 db vanília
- 3 db lapzselatin
Elkészítés:
- Egy lábosba beleöntjük a habtejszínt és a tejet, majd hozzáöntjük a cukrot, és belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét.
- Forráspontig melegítjük, és közben habverővel kevergetjük. Mielőtt felforrna, beletesszük a zselatinlapokat, majd levesszük a tűzről, és addig keverjük, míg a zselatin el nem olvad.
- Kivizezett tálkákba öntjük, és hideg helyen állni hagyjuk minimum 5-6 órát, de akár egy éjszakát is hagyhatjuk a hűtőben.
- Ha szeretnénk a formából kiborítani, akkor tegyük a tálkát pár másodpercre forró vízbe, úgy könnyebben ki fog csúszni a formából.
- Tálalásnál kínáljunk hozzá friss gyümölcsöt, jelenesetben áfonyát!
Forrás: Nosalty