Roston sült tarja párolt kelbimbóval és édes steakburgonyával
hirdetés
Abszolút tej-, tojás- és gluténmentes étel, így hát mindenkinek ajánljuk!
Hozzávalók:
hirdetés
A pác hozzávalói
- 60 dkg sertéstarja
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A köret hozzávalói
- 1 kg édesburgonya
- 40 dkg kelbimbó
- 8 gerezd fokhagyma
- 8 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Rakjuk tálba az olajat, a paprikát, a sót, a borsot, és reszeljük bele a fokhagymát, majd keverjük alaposan össze.
- Klopfoljuk ki a húsokat, és alaposan forgassuk meg a pácban, és ha van időnk, hagyjuk benne minimum egy éjszakát a hűtőben. Ha nem tudjuk egy éjszakát pihentetni, a minimum pácidő két óra, és ez idő alatt nem szükséges hűtőbe tenni.
- Tisztítsuk meg a kelbimbót, és mossuk meg az édesburgonyát. Az édesburgonyát szeljük nagyobb cikkekre, és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg tetszés szerint olívaolajjal, és sózzuk meg alaposan.
- Rakjuk az előmelegített, 185 °C-os sütőbe, és süssük készre 40 perc alatt. Én átforgattam egyszer a burgonyacikkeket, mert szeretem, ha minden oldala jól meg van pirítva.
- A megtisztított kelbimbót rakjuk egy tepsibe vagy jénaiba, öntsünk alá 1 dl vizet, és sózzuk meg.
- Serpenyőben hevítsünk olajat, és süssük meg a bepácolt tarjaszeletek mindkét oldalát, az egész gerezd fokhagymákkal együtt, egyenként két-két perces sütési idővel számolva.
- Miután készen vagyunk, rakjuk a hússzeleteket a kelbimbók tetejére, és alufóliával lefedve tegyük a sütőbe. 185 °C-on 30 perc alatt süssük készre.
- Tálaljuk ízlés szerint az édesburgonyával és kelbimbóval.
Forrás: Nosalty