Gyors túróval töltött zsemle
hirdetés
Gyerekkorunk egyik nagy kedvence, kiadós levesek után tökéletes második fogás!
Hozzávalók:
hirdetés
- 2.4 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 db zsemle
- 48 dkg tehéntúró
- 12 dkg cukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 db tojás
- 1.2 marék mazsola
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
- A tejet összemelegítjük az egyik zacskó vaníliás cukorral.
- A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kicsipkedjük.
- A zsemlék belsejét összekeverjük kb. fél deci vaníliás tejjel, villával kicsit összenyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a túrót, a másik csomag vaníliás cukrot, a cukrot, a citromhéjat, a tojásokat és a mazsolát, majd a tejfölből 2 decit.
- Alaposan kikavarjuk, a zsemléket meglocsoljuk a maradék tejjel, majd visszatöltjük a masszát a zsemlékbe.
- A tetejüket visszatesszük a zsemlékre, majd meglocsoljuk a maradék fél deci tejföllel, és 180 fokos sütőbe toljuk 20-25 percre.
Forrás: Nosalty