Könnyű és vegán: Kókusztejbegríz
hirdetés
A tejbegríz az egyik kedvenc édességünk, már csak azért is, mert reggelinek is tökéletes. Most teljesen tej- és cukormentesen készítettük el, a szuper íz és a krémesség azonban így is garantált.
Pakoljátok meg sok gyümölccsel, magokkal, vagy amivel csak szeretnétek, és kanalazzátok egyből!
hirdetés
Hozzávalók:
- 7.5 dl kókusztej
- 3 ek édesítőszer (eritrit)
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csipet só
- 150 g búzadara
- 2 ek tejmentes margarin
- 10 dkg málna (villával összetörve)
- 1 db alma
- 10 dkg kesudió
Elkészítés:
A kókusztejet egy lábasban felforraljuk az eritrittel, a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Amikor kész, hozzáadunk pár kanál tejmentes margarint, ettől még krémesebb és csillogóbb lesz a tejbegrízünk. Málnavelővel, szeletelt almával és aprított kesudióval tálaljuk. Vagy amivel csak szeretnétek, magában is isteni.
Forrás: Nosalty