Így készül a méteres tekercs
hirdetés
A krémet nyugodtan variálhatjuk gyümölccsel vagy más pudingport is használhatunk. A végeredmény ugyanúgy ízletes lesz!
Hozzávalók:
hirdetés
Fehér piskóta: 3 ek finomliszt, 3 ek cukor, 3 db tojás, 0.5 tk sütőpor
Barna piskóta: 3 db tojás, 3 ek finomliszt, 3 ek cukor, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 0.5 tk sütőpor
Krém: 1 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg vaj, 1 ek cukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
- A fehér piskótához a tojásokat, a cukorral robotgépben lassan összekeverjük, majd magas fokozaton addig verjük, amíg lágy, habos állagú lesz. Ez akár több percet is igénybe vehet, ne féljünk tőle, legyen a legkeményebb állag.
- Ezután szitáljuk hozzá a lisztes-sütőporos keveréket és lassan forgassuk össze. Egy habzsákba helyezzünk egy normál nyomócsövet és töltsük meg a zsákot a tésztával.
- Egy normál tepsit béleljünk ki sütőpapírral és egymás után felváltva húzzunk átlósan csíkokat a papírra. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük kb. 10 - 12 percig vigyázzunk ne süssük nagyon szárazra, mert akkor a feltekerésnél eltörhet.
- A barna piskótát is ugyanígy készítsük el csak ott a liszthez adjuk még hozzá a kakaóport.
- Sütés közben készítsük el a pudingot a csomagoláson leírtak szerint. A vajat, a cukorral keverjük robotgépben habosra, majd adjuk hozzá a már kihűtött pudingot. A megsült piskótát vegyük ki a sütőből hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírt húzzuk le róla.
- Helyezzük újra a papírra és gyors mozdulatokkal tekerjük fel. Hagyjuk teljesen kihűlni. Tekerjük le a piskótát és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük fel ismét. Fóliába csomagolva helyezzük hűtőbe, majd éles késsel szépen vágjunk szeleteket belőle.
- Aki szeretné a tetejére csurgathat olvasztott csokoládét is! Jó étvágyat!
Forrás: Nosalty