Sporttallér pirított dióval
hirdetés
Ha kell egy kis nasi a hétköznapokra, akkor érdemes belőle akár dupla adagot is készíteni. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók:
hirdetés
- 50 dkg háztartási keksz (darált)
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 3 ek rum
- 10 dkg dió (pirított)
Elkészítés:
- A diót egy száraz teflonban megpirítjuk. Összekeverjük az apróra darált kekszet a kakaóporral.
- Kimérjük a vajat, a tejet, a cukrot és gyenge tűzre tesszük olvasztani. Mikor minden elolvadt, hozzáadjuk a rumot.
- Ezt a masszát hozzáöntjük a kekszhez, amivel alaposan összekeverjük.
- Egy közepes méretű formát, vagy tepsit kibélelünk folpackkal vagy zsírpapírral. Belesimítjuk a kekszes egyveleget. A tetejére nyomkodjuk a gyengén összetört diót.
- Hűtőbe tesszük teljes dermedésig, ami pár óra. Egy kb. 6-7 cm-es pogácsa szaggatóval kör alakúra szaggatjuk, és így kínáljuk.
Forrás: Nosalty