Mézes tejfölös pudingos szelet
hirdetés
Könnyen és gyorsan elkészül, nagyon finom sütemény. Nem maradhat le az ünnepi asztalról sem!
Hozzávalók:
hirdetés
Tésztához: 5 dkg vaj, 2 ek méz, 18 dkg porcukor, 2 db tojás, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 45 dkg finomliszt, 1 tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 tk fahéj (elhagyható)
Krémhez: 3 tasak vaníliás pudingpor, 1 csapott ek finomliszt, 6 dl tej, 300 ml tejföl, 20 dkg vaj, 18 dkg porcukor
Elkészítés:
- Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval.
- A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá őrölt fahéjat is), majd a lehűlt mézes masszával gyúrjuk össze.
- A tésztát osszuk háromfelé, és formáljunk gombócokat belőle. Tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
- A gombócokat lisztezett felületen nyújtsuk kb 30 x 20 cm-es lapokká, és vajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 180 °C-os sütőben süssük kb 10 percig.
- A kihűlt lapokat töltsük meg a krémmel, és hagyjuk egy éjszakán át puhulni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
- A pudingport és a lisztet keverjük simára 1,5 dl tejjel. A maradékot forraljuk fel, öntsük hozzá a pudingos tejet, és főzzük sűrű krémmé.
- Még forrón keverjük a tejfölt a pudinghoz. Párszor átkeverve hűtsük ki.
- A vajat habosítsuk ki a cukorral, majd végül keverjük simára a pudingos résszel, és osszuk kétfelé.
Forrás: Nosalty