Karácsonyi desszert-ötlet: Mandulás félholdak
hirdetés
Ezek a finom félhold alakú kekszek nem csupán a karácsonyi asztal koronái lehetnek, mutatós üvegbe zárva gasztro ajándékként is meglephetjük velük szeretteinket.
Hozzávalók:
hirdetés
300 g finomliszt, 200 g vaj, 1 csipet só, 80 g porcukor, 2 db tojássárgája, 100 g mandula
Elkészítés:
A mandulát durvára felaprítjuk. A porcukrot a szobahőmérsékletű vajjal keverjük habosra. A sót, és a mandulát vegyítsük a liszthez és az egészet adagoljuk bele a vajas masszába. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze alaposan. Ezután 45 percre tegyük be a hűtőbe! Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra. Az idő leteltével lisztezett felületen nyújtsuk ki 6 mm vastagságúra és egy kerek kiszúró segítségével félholdakat szaggassuk a tésztából. Ha kész vannak, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire és mehetnek is a sütőbe. 170 C fokon süssük meg őket 18-20 perc alatt. Tálaláskor hintsük meg porcukorral a tetejét. Jó étvágyat!
Forrás: Nosalty