Nudli baracklekvárral
hirdetés
Egy tartalmas gulyás-, bab- vagy krumplileves után ideális második fogás lehet ez a lekváros nudli!
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kg burgonya
- 250 g finomliszt
- 2 db tojás
- 100 g vaj
- 125 g zsemlemorzsa
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
- 8 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés:
- Elkészítjük a burgonyás tésztát. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Még forrón meghámozzuk, és azonnal összetörjük burgonyanyomóval, majd nyújtótáblán szétterítjük, és kihűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk az átszitált lisztet, és a vaj egynegyed részét, a sót, a tojásokat. Ezután az egészet összegyúrjuk úgy, hogy a tészta egynemű, csomómentes legyen.
- Az összegyúrt burgonyás tésztából cipót formálunk, meghintjük liszttel, és konyharuhával lefedve rövid ideig pihentetjük.
- Burgonyás tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk a lisztezett nyújtótáblán. A tésztát 5 cm-es csíkokra vágjuk, majd kisujjnyi metélteket vágunk. A metélteket egyenként megsodorjuk a kezünkkel.
- Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd óvatosan összekeverjük a lábasban lévő pirított zsemlemorzsával (vajon pirítjuk).
- Barackízzel és porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás: Nosalty