Egyszerű intelligens krémes
hirdetés
Hogy miért is intelligens? Mert a sütés ideje alatt a sűrűbb és könnyebb részek külön rétegekbe rendeződnek. Így a közepe lágy pudinggá alakul, míg az alja vastagabb lesz. A tojáshab a tetején marad, szépen megpirulva.
Akkor vágjuk fel, ha már kihűlt. Hűtőben éjszakáztatva még finomabb!
hirdetés
Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg cukor
12 dkg vaj (olvasztott)
vanília ízlés szerint
1 csipet só
4 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáöntjük a langyos vajat, kidolgozzuk, majd 2-3 lépésben hozzáöntjük a lisztet. Fokozatosan beleöntjük a tejet, és folyamatos keveréssel eldolgozzuk benne. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. 2-3 adagban hozzáadjuk a tésztához, és belekeverjük, úgy hogy a hab ne törjön nagyon össze. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 60 percre. Ha útközben nagyon pirulna, akkor fóliával takarjuk le.
Forrás: Nosalty