Menzás piskóta csokiöntettel
hirdetés
Sokszor éreztük úgy, hogy ha másért nem is, a csokiöntetes piskótáért érdemes volt iskolába menni!
Hozzávalók:
hirdetés
A piskótához: 4 db tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg finomliszt, 1 ek sütőpor, 3 ek víz
A csokiöntethez: 5 dl tej, 2 evőkanál étkezési keményítő, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 3 dkg cukor, 2 db tojássárgája
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi habverő segítségével. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A lisztet 2-3 adagban a tojáshoz keverjük, szépen eldolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, akkor 2-3 kanál vizet adunk hozzá, és jól elkeverjük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, majd belesimítunk egy sütőpapírt. Beleöntjük a masszát, és 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, kiemeljük a piskótát a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, és megvárjuk, míg kihűl.
A kakaóport, a cukrot és a keményítőt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgákat és egy deci tejet. Jól kikeverjük, és félretesszük. A tejet gyöngyözésig melegítjük, majd beleöntjük a kakaós keveréket. Pár percig kevergetve forraljuk, majd ha elkezdett sűrűsödni, levesszük a tűzről. A piskótát kockára vágjuk, és leöntjük a csokival.
Forrás: Nosalty