Baszk sajttorta - Ezt mindenképp ki kell próbálnod!
hirdetés
Itt a sajttorta, ami krémes, nincs tésztája, és nagyon könnyű elkészíteni!
Hozzávalók:
hirdetés
- 500 g krémsajt (vagy mascarpone)
- 150 g cukor
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 175 ml habtejszín
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- 35 g finomliszt
Elkészítés:
- A krémsajtot simára keverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
- Hozzákeverjük a tejszínt, valamit kevés vaníliakivonatot.
- Végül belekeverjük a lisztet, és csomómentesre dolgozzuk.
- Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tortaformát, úgy, hogy a papír 4-5 centivel túllógjon a peremén, majd beleöntjük a tésztát.
- 200 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. Nem kell megijedni, ha nagyon megpirul a teteje, pont attól lesz jó, hogy szépen karamellizálódik. Akkor lesz jó, ha már nem folyós, de kissé még rezeg a közepe.
- Szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhető.
Forrás: Nosalty