Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
hirdetés
Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is.
Egész évben elkészíthető, de a hideg estéken esik a legjobban elkanalazni egy-egy tálkával!
hirdetés
Hozzávalók:
- 1 ek kókuszzsír
- 1 db vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 2 db édesburgonya
- 2 db sárgarépa
- 7 dl alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál gyömbérpor
- 2 dl kókusztej
- koriander ízlés szerint
- 40 g földimogyoró
Elkészítés:
- A vörös- és az újhagymát üvegesre pirítjuk a kókuszzsíron. Hozzáadjuk a kockákra vágott édesburgonyát, valamint a felkarikázott sárgarépát.
- Sózzuk-borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
- Amikor megfőttek a zöldségek, adjuk hozzá a gyömbért, majd kézi mixerrel pürésítsük - szükség szerint önthetünk hozzá még vizet is.
- Adjuk hozzá a kókusztejet, és keverjük el. Tálaljuk frissen aprított korianderrel, újhagymával és durvára vágott földimogyoróval.
Forrás: Nosalty