Gesztenyepüré-torta a hétvégére
hirdetés
Kimondottan jól jön egy ilyen őszi desszert a hétvégére! A keksz jól megtöri a gesztenyés-habos ízvilágot, hozzáadva ezzel a maximális élvezethez.
Hozzávalók:
hirdetés
- 50 dkg gesztenyemassza
- 30 dkg háztartási keksz
- 15 dkg vaj
- 4 dl növényi tejszín (vagy habtejszín)
- 3 ek porcukor
- 2 csomag habfixáló
- 1 ek csokoládéforgács (a tetejére)
Elkészítés:
A darált háztartási kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal. Jól összedolgozzuk, és egy tortaforma aljába egyenletesenbelenyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük 30 percre.
A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, (vagy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük) és a megkeményedett kekszre rátesszük.
A Hulalát (tejszínt) a cukorral összekeverjük. (Ha a Hulala édesített akkor nem kell már hozzá több cukor) és a habfixálóval együtt kemény habbá verjük. A gesztenye tetején egyenletesen elosztjuk.
Reszelt csokoládéval, gesztenyével díszítve tálaljuk.
Forrás: Nosalty