Gesztenyeszív ünnepnapokra
hirdetés
Ha kicsire feldarabolunk befőtt meggyet, azt is a masszába keverhetjük, vagy fél meggyeket a golyók közepébe tehetünk.
Hozzávalók:
hirdetés
- 30 dkg gesztenye (héjastul)
- 5 dkg mandula
- 3 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál napraforgó olaj
- 4 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
- A gesztenyét átválogatjuk, a kukacosakat kidobjuk. A többinek bevagdossuk a héját, és annyi vízben, ami bőven ellepi, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
- Közben a mandulát megtörjük, majd leforrázzuk, így könnyen lehúzható lesz a belső, barna héja is (ezt akár ki is hagyhatjuk).
- A mandulát a cukorral ledaráljuk.
- A megfőtt gesztenyéket megpucoljuk, és aprítógébbel krémesre daráljuk (autentikusabban szitán áttörjük).
- Egy lábosban lassú tűzre tesszük a gesztenyét a vajjal, majd hozzáadjuk a cukros mandulát is, picit összefőzzük.
- Ha már homogén (ez alig 1 perc), hagyjuk picit hűlni. Még langyosan megformáljuk belőle a szíveket, golyókat, egyebeket, használjunk hozzá kiszúróformákat. Sütőpapírra rendezzük a formákat, hagyjuk kihűlni, így meg is dermed.
- A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és ezzel bevonjuk a gesztenyeformákat. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Forrás: Nosalty