Igazi őszi különlegességnek számít a rumos-diós gubatorta
hirdetés
A forma eltávolítása után csinos kis tortát tálalhatsz fel. Az asztalról ne hiányozzon az extra porcukros dió és valami folyékonyabb kísérő sem…
De nem, most kivételesen nem a maradék rumra gondoltam, hanem a sodóra vagy a lekvárra.
hirdetés
Hozzávalók:
- 7 dkg vaj
- 50 ml rum
- 3.5 dl tej
- 7 dkg barna cukor
- 6 db kifli
- 5 dkg aszalt áfonya
- 5 dkg dió
- 7 dkg dió
- 2 db tojás
- 1 tk vanília kivonat (őrölt)
Elkészítés:
- Karikázd fel a kifliket. Tegyél félre annyi karikát, amivel majd kidíszítheted a gubatorta tetejét.
- A két tojást, a cukrot, a vaníliát, a tejet és a vajat keverd össze, és fél deci kivételével csorgasd a kifliszeletekre. Szórd a kiflikre a darált diót, a darabos diót és a vörösáfonyát is, majd forgasd velük össze. Végül a rumot is öntsd hozzá a keverékhez.
- Tedd egy 18 centis, csatos, kerek és vastagon kivajazott sütőformába az elegyet. Abba pont belefért. A tetejére szánt kifliket finoman mártsd meg a maradék folyadékban, és óvatosan rakd ki velük a torta tetejét.
- Mehet az egész a sütőbe. Süsd 190 fokon 25 percig egy alufóliával letakarva, majd még 15 percig alufólia nélkül is piríts rá.
Forrás: Nosalty