Kókuszos, karamellizált banándesszert
hirdetés
Csupán három hozzávaló kell ennek a csodának a megalkotásához, és akár egy mozgalmas munkanap estéjén is összedobhatjuk. Mély, karamelles íz, édeskés banán, krémes kókusztej...többet nem is mondunk!
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 db banán
- 2 ek barna cukor
- 100 ml kókusztej (konzerv)
Elkészítés:
- A banánt pucoljuk meg, és hosszában vágjuk félbe. Ha nagyon puha, az egyszerűbb forgatás miatt, a feleket is vágjuk félbe, így rövidebbek lesznek.
- Egy serpenyőben, közepes lángon kezdjük el olvasztani a cukrot. Ne kevergessük, hagyjuk magától olvadni. Ügyeljünk rá, nehogy odaégjen.
- Ha a cukor felolvadt, tegyük bele a banánokat, először a vágott felükkel lefelé. Vegyük kicsit lejjebb a lángot és a süssük a gyümölcsöt 2-3 percig. Az idő leteltével fordítsuk meg a szeleteket, és a másik oldalukon is süljenek 2-3 percig. Ha kész vannak, szedjük ki őket egy tálba.
- A serpenyőben maradt cukorra öntsük rá a kókusztejet. Lassan melegítve a tejet, kevergessük az edény tartalmát, hogy minél több leragadt karamell beleoldódjon. Főzzük a karamellt közepesen sűrűre, hogy amikor egy vonalat húzunk bele, lássuk egy kis ideig a serpenyő alját.
- Öntsük a karamellt a sült banánra, és szórjuk meg a desszertet kevés kókuszreszelékkel. Tálalhatjuk magában, de vaníliafagylalttal is.
Forrás: Nosalty