Körtés mini torta
hirdetés
Az őszben az a jó, hogy rengeteg a termés, így olyan ételeket készíthetünk, amig gazdagok gyümölcsökben, zöldségekben. Érdemes kipróbálni a körtés mini tortát is, amit a gyerekek uzsonnaként is fogyaszhatnak suliidőben.
Hozzávalók:
hirdetés
- 40 dkg körte (hámozva)
- 1 teáskanál citromlé
- 14 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 2 tk sütőpor
- 3 db tojás
- 50 g vaj
- 100 ml tej
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
- A megpucolt, felkockázott körtéket az 1 evőkanál vajon egy serpenyőben picit átforrósítjuk, hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot és az 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeveréket. Nem szabad túlpárolni csak 2-3 perc.
- Tegyük félre hűlni, közben készítsük el a tésztát. A tojásokat felütjük és a cukorral alaposan felverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, folyamatosan keverjük alacsony fokozaton vagy kézzel egy spatula segítségével. Hozzáadjuk a sütőport, a puha vajat, majd a citromlevet, a vanília kivonatot és a tejet.
- A tejet fokozatosan adagoljuk, a tészta ne legyen túl folyós, nem feltétlen kell hozzá mind a 100 ml. Kicsit sűrűbb állagú, de azért folyós tésztát kapunk. A szilikon formákat befújjuk vékonyan olajjal vagy forma kifújó spray-vel. A forma aljába kanalazunk a körtéből, szépen elosztjuk őket, (ebből az adagból 10 db lett), majd a tésztát szétosztjuk a formákban.
- Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor már a közepe is megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk 10 percig pihenni.
- Egy tálca segítségével megfordítjuk a formát és szépen kiszedjük belőle a sütiket. Finoman egy nem túl éles késsel segíthetünk az oldalaknál. Kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Forrás: Nosalty