Nudli baracklekvárral
hirdetés
 
            Egy tartalmas gulyás-, bab- vagy krumplileves után ideális második fogás lehet ez a lekváros nudli!
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kg burgonya
- 250 g finomliszt
- 2 db tojás
- 100 g vaj
- 125 g zsemlemorzsa
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
- 8 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés:
- Elkészítjük a burgonyás tésztát. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Még forrón meghámozzuk, és azonnal összetörjük burgonyanyomóval, majd nyújtótáblán szétterítjük, és kihűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk az átszitált lisztet, és a vaj egynegyed részét, a sót, a tojásokat. Ezután az egészet összegyúrjuk úgy, hogy a tészta egynemű, csomómentes legyen.
- Az összegyúrt burgonyás tésztából cipót formálunk, meghintjük liszttel, és konyharuhával lefedve rövid ideig pihentetjük.
- Burgonyás tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk a lisztezett nyújtótáblán. A tésztát 5 cm-es csíkokra vágjuk, majd kisujjnyi metélteket vágunk. A metélteket egyenként megsodorjuk a kezünkkel.
- Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd óvatosan összekeverjük a lábasban lévő pirított zsemlemorzsával (vajon pirítjuk).
- Barackízzel és porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás: Nosalty
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
 Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
                    Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
                
                            
                     Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!
                    Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!
                
                            
                     Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
                    Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
                
                            
                     Paprikakrémleves egyszerűen!
                    Paprikakrémleves egyszerűen!
                
                            
                     Könnyű és puha túrógombóc
                    Könnyű és puha túrógombóc
                
                            
                     Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
                    Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
                
                            
                     Elindult az Országos Bortúra!
                    Elindult az Országos Bortúra!
                
                            
                     Édes Valentin-nap egészségesen
                    Édes Valentin-nap egészségesen
                
                     
     
            

 
         
         
         
        


















