Őrülten finom: Nutellás-mogyorós kekszszalámi
hirdetés
Ki ne kóstolt volna életében legalább egyszer kekszszalámit? Gyerekként az osztálybulik elmaradhatatlan kelléke, felnőve pedig szuper gasztroajándékot varázsolhatunk belőle, főleg ha egy kicsit turbózunk a recepten.
Most mi is ezt tettük, és egy nagy adag nutellával, valamint törökmogyoróval gazdagítottuk mindenki kedvenc kekszes édességét.
hirdetés
Hozzávalók:
- 225 g vaj
- 150 g porcukor
- 70 g cukrozatlan kakaópor
- 200 g étcsokoládé
- 150 g nutella
- 150 g törökmogyoró
- 175 g zabkeksz
Elkészítés:
- Az olvasztott vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a kakaóport is. Csomómentesre keverjük.
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a nutellát. Hagyjuk picit kihűlni.
- A nutellás csokoládét hozzákeverjük a kakaós krémhez. 100 gramm törökmogyorót durvára aprítunk, a zabkekszet összetörtjük, majd mindkettőt a masszához keverjük.
- Egy vágódeszkára két réteg folpackot fektetünk, erre ráhalmozzuk a csokimasszát - ebből az adagból két rudunk lesz. Kicsit alakítgatjuk az alakját, majd a fólia segítségével feltekerjük, és magunk előtt görgetjük a deszkán, hogy elérje a szalámi-formát.
- Éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd a maradék, finomra aprított mogyoróban meghempergetjük, hogy kapjon egy kis "kérget". Egy éles késsel felkarikázzuk, és már fogyaszthatjuk is!
Forrás: Nosalty