Őszi csupaszőlős palacsinta
hirdetés
Remek reggeli lehet a palacsinta, különösen ha gyerek is van a családban. Ha nincs szőlő, áfonyával is lehet díszíteni.
Hozzávalók:
hirdetés
- 200 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 g kékszőlőmagőrlemény (3 csapott teáskanál)
- 1 teáskanál cukor (vagy eritrit)
- 1 csipet só
- 2 db tojás (nagy)
- 30 g vaj (olvasztott, hűtött)
- 3 dl tej
- 2 ek vaj (a sütéshez)
- 15 dkg kékszőlő
- 3 ek méz
Elkészítés:
- A tészta legegyszerűbb elkészítési módja, ha a hozzá tartozó alapanyagokat összeturmixoljuk.
- Ha mégis habverővel állítanánk össze, akkor először a száraz anyagokat keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, tejet és az olvasztott, hűtött vajat.
- Egy serpenyőben, közepes hőfokon melegítsünk vajat.
- A kész tésztát mindenképpen öntsük kancsóba, onnan sokkal egyszerűbb lesz majd a serpenyőbe adagolnunk.
- Süssük úgy a palacsintákat, hogy a serpenyőbe öntés után a kis adagok felső része elkezd bugyborékolni, ez kb, 1-2 perc, ekkor fordítsuk meg őket. Ügyeljünk arra, hogy ne égessük oda és ne szárítsuk ki. Menet közben pótoljuk a vajat a serpenyőben.
- A kész palacsintákat csorgassuk le vékony mézzel és díszítsük félbevágott kékszőlővel. Én egy picit csaltam, mert volt maradék tejszínhabom és azt is rá kanalaztam. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Nosalty