Paprikakrémleves egyszerűen!
hirdetés
Olcsó, minden szezonban imádható krémleves, a kápia különleges, karakteres ízével. a paprikakrémből érdemes fagyasztani is egy adagot következő alkalomra. Ugyanis ez a leves függőséget okoz.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kg kápia paprika
- 3 közepes db sonkahagyma
- 4 dkg krémsajt (mascarpone is lehet természetesen)
- 1.5 l zöldség alaplé
- 3 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 szelet kenyér
- 1 ek szezámmag
- 3 ek tökmag
Elkészítés:
Paprikákat kicsumázzuk, az ereket eltávolítjuk, és elfektetjük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 °C-on 30 percig sütjük őket. Ha kész, akkor nejlon zacskóba helyezzük a darabokat, és kb. 5 perc után könnyedén eltávolítjuk a héjukat. Csíkokra vágjuk, díszítésünkhöz párat meg is hagyhatunk.
A hagymákat megpucoljuk, és aprító segítségével finomra dolgozzuk. Kevés vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort, és 5-7 percig forraljuk. Tegyük hozzá a paprikát, majd az alaplével öntsük fel. Ízesítsük, és adjuk hozzá a krémsajtot is. Botmixer segítségével krémesítsük, és tálaljuk pirított kenyérrudacskákkal és tetszés szerinti magvakkal.
Forrás: Nosalty