Pudingos receptek kicsiknek és nagyoknak
hirdetés
A pudingos desszertek mindig sikert aratnak. Napjainkban is nagy sláger az unokáktól a nagyszülőkig. Ha van másfél óránk ezen a héten, akkor készítsük el valamelyik receptet az alábbiakból. Vagy mindkettőt.
hirdetés
Kakaólapos narancsos krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg finomliszt
12,5 dkg sütőmargarin
1 tojássárgája
1 dl tejföl
só
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
4 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg kristálycukor
1 liter víz
9 tojásfehérje
1 evőkanál reszelt narancshéj
A tetejére:
porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát pihentetjük. 2 lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje, hogy később könnyebb legyen a szeletelés.
A krémhez a pudingport a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot, és még 3 percig tovább főzzük.
Forrón a tésztára tesszük, a tetejére pedig ráhelyezzük a bekockázott lapot, és letakarjuk egy száraz kendővel. Miután kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.
Túrós-pudingos Malakoff torta
Hozzávalók:
A tortalaphoz:
3 tojás
6 dkg liszt
6 dkg cukor
A krémhez:
50 dkg túró
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4-5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 csomag zselatinfix
gyümölcs
Valamint:
1,5 csomag babapiskóta
narancslé
Elkészítés:
Először elkészítjük a tortalapot. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével, végül beleszitáljuk a lisztet. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 10 perc alatt arany-barnára sütjük.
A piskótát hagyjuk kihűlni a formában, majd tányérra borítjuk, és akkora kört vágunk belőle, hogy a kapcsos forma széle és a piskóta közé beférjen egy sor babapiskóta. Visszacsatoljuk a piskóta köré a tortaforma keretét.
A babapiskóták egyik feléből kb. 1,5-2 cm-nyit levágunk, majd a piskóták azon oldalát, amely befelé lesz, egyenként a narancslébe mártva (nem áztatva) a piskótalap köré rendezzük úgy, hogy a vágott fele legyen alul (ezen fog megállni).
Elkészítjük a krémet. Ehhez elsőként a tejjel és az 5 evőkanál cukorral megfőzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, addig áttörjük a túrót, és kikeverjük a porcukorral. Ha a puding kihűlt, beleforgatjuk a túróba. Legvégül hozzáadjuk a zselatinfixet. Ekkor, ha szeretnénk felkockázott, darabolt gyümölcs (körte, alma, barack, eper, banán stb.) is mehet bele.
A krémet az előkészített tortalapra öntjük. Legalább egy éjszakát hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, a torta összeálljon.
Ha mindez nem elég, akkor készítsünk egy kis karamellás almás pitét, amit a tojásra érzékenyek is bátran fogyaszthatnak!