Reform diós sütemény
hirdetés
A szirupot lehagyhatjuk a tetejéről, de kicserélhetjük sajtkrémes frostinggal is.
Hozzávalók:
hirdetés
A sütihez
- 16 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 6.5 dkg rozsliszt
- 14 dkg dió (durvára vágva)
- 2 kávéskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 teáskanál szegfűszeg
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 2 db tojás
- 10 dkg nádcukor
- 175 g joghurt
- 2 dl narancslé
- 2 ek narancshéj
- 1 dl olívaolaj
A sziruphoz
- 1 dl narancslé
- 4 ek nádcukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál szerecsendió
Elkészítés:
- A liszteket, a fahéjat, a szerecsendiót és szegfűszeget a sütőporral együtt egy nagy tálba öntjük, és összekeverjük.
- Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, majd belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot és az olívaolajat, és alaposan kikeverjük.
- A két masszát összeöntjük, hozzáadjuk a dió nagy részét, és alaposan kidolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben fél-háromnegyed óra alatt készre sütjük.
- Közben egy kisebb lábasban összemelegítjük a narancslevet, a cukrot és a fűszereket. 10 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, és hagyjuk, hogy egy kicsit hűljön és sűrűsödjön.
- A kész sütit kivesszük a sütőből, és még forrón megkenjük a sziruppal. Megszórjuk a maradék dióval, tálalás előtt megvárjuk, hogy langyosra hűljön.
Forrás: Nosalty