Rusztikus almás palacsinta
hirdetés
A klasszikus palacsintánál jóval vastagabb, laktatóbb desszert - még könnyebb levesek után is ideális második fogás.
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 közepes db alma
- 30 dkg finomliszt
- 3 db tojás
- 7 dl tej
- 3 ek cukor
- 6 dkg vaj (olvasztott)
- 3 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
- Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
- A lisztet, a cukrot, a vajat, tojást és tejet egy tálba öntjük, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt, kinyomkodott almát, és jól összekeverjük.
- Hűtőbe tesszük 2-3 órára, de akár egy éjszakát is kibír.
- A serpenyőt kikenjük egy kis olajjal, és egyesével kisütjük a palacsintákat. Több idő kell neki, mint a sima palacsintának, és mikor a serpenyőbe tesszük, kicsit mozgassuk meg benne a reszelt almát, így biztosan mindenhova jut az almából.
- Még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Forrás: Nosalty