Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
hirdetés
Aki kedveli a távol-keleti országok izgalmas ízvilágát, annak ez a szójás-mázas kacsamell is biztosan nagyon tetszeni fog.
Az omlós kacsamell, az édes-savanyú citrusos öntet és a pirított tészta tökéletes harmóniáját alkottuk meg. Korianderrel, illetve lime-mal felfrissítve ajánljuk!
hirdetés
Hozzávalók:
Sült kacsamell: 250 g kacsamell, 1 tk só, 2 csipet bors
Szójás máz: 4 ek cukor, 3 ek víz, 3 ek rizsecet, 0.5 narancsból nyert narancslé, 0.5 lime-ból nyert limelé, 1.5 ek osztrigaszósz, 4 ek szójaszósz
Pirított tészta: 150 g spagetti tészta, 3 ek földimogyoró olaj, 75 g cukorborsó, 30 g földimogyoró, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor koriander
Elkészítés:
A kacsamell bőrét irdaljuk be, majd bőrével lefelé tegyük hideg serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk meg a kacsamellet. Közepes lángon kezdjük el sütni, hogy a zsírja szépen kiolvadjon. Nagyjából 5-6 perc után, amikor szép piros lett a bőre, fordítsuk meg. Ízlés szerint süssük meg a kacsát, végül hagyjuk 10 percet pihenni, mielőtt felvágnánk, így szaftos marad a hús.
Egy edénybe öntsük bele a cukrot, adjuk hozzá a vizet, és kezdjük el szép lassan karamellizálni. Tegyük bele a többi hozzávalót is, kavarjuk el, majd redukáljuk vissza, amíg besűrűsödik.
A tésztát először sütőben pirítsuk meg, időnként forgassuk át, hogy egyenletesen süljön. A megsült tésztát főzzük ki sós vízben. Hevítsük fel a serpenyőnket, amikor füstöl mehet bele az olaj, a cukorborsó, a mogyoró és a fokhagyma. Forgassuk át, elég neki pár pillanat alatt.
Tegyük hozzá a megfőtt tésztát, és süssük tovább, amíg kissé megpirul. Tálalásnál borítsuk a tésztát a tányérra, szórjuk meg friss korianderrel. Helyezzük rá a felvágott kacsamellet, végül locsoljuk meg a szójás mázzal.
Forrás: Nosalty