Thai banános palacsinta az édesszájúaknak
hirdetés
Remek desszert vagy második fogás lehet egy kiadósabb leves után. Ha van időnk, a banánt pürésíthetjük, és összekeverhetjük a tojással a töltéshez.
Hozzávalók:
hirdetés
A palacsintához
- 25 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 1.8 dl víz
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 3 ek sűrített tej
- 2 nagy db banán
- 2 db tojás
- 1 ek napraforgó olaj (kenéshez)
- 5 ek vaj (sütéshez)
A tálaláshoz
- 1 közepes db banán
- 5 ek sűrített tej
- 2 ek porcukor
Elkészítés:
- Egy tojást, a vizet, a sót, cukrot és egy kanál sűrített tejet összekeverjük.
- A lisztet egy tálba öntjük, közepére mélyedést készítünk, és beleöntjük a tojásos keveréket. Jól összegyúrjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Bekenjük egy kanál olajjal, és fél órát pihentetjük.
- Ha kész, golflabdányi darabokat szakítunk belőle, és nagyon vékonyra nyújtjuk. Jó rugalmas a tészta, nem kell aggódni, nem fog elszakadni. Inkább olajozzuk még, de ne lisztezzük!
- A 3 tojást felverjük, és hozzáadunk még 2 kanál sűrített tejet. A banánokat vékony karikára vágjuk. Mindent készítsünk a kezünk mellé, mert gyorsan kell dolgoznunk!
- Egy palacsintasütőbe teszünk 1 kanál vajat, felforrósítjuk, és beletesszük a vékonyra nyújtott tésztát. A közepére teszünk pár karika banánt és 2-3 kanál felvert tojást.
- Azonnal ráhajtjuk a négy szélét, mintha borítékot hajtogatnák. Egy két percig sütjük, majd átfordítjuk, és ott is sütjük.
- Tálalás előtt kockákra vágjuk, leöntjük sűrített tejjel, megszórjuk porcukorral, és teszünk rá pár karika banánt.
Forrás: Nosalty