Túrós tejfölös kekszsüti
hirdetés
Egyszerű kekszes alap, kellemes ízű túrótöltelékkel, pudingos tejfölös réteggel a tetején. Csak ajánlani tudjuk az ünnepekre, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
hirdetés
Kekszes alap: 35 dkg kekszmorzsa, 25 dkg vaj
Túrós krém: 50 dkg tehéntúró, 3 db tojás, 15 dkg porcukor (kb), 1 ek vaníliás pudingpor, 1 citromból nyert citromhéj, 1 csipet só
Díszítés: 6 dl tejföl, 20 g vaníliás pudingpor (főzés nélküli), 3 ek színes cukorka
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük kb 170 °C-ra. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel, és egy kb 22X32-es tepsibe nyomkodjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a villával összetört túrót, a pudingport és a citromhéjat.
A fehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. A krémet rásimítjuk a kekszes alapra, betesszük a sütőbe, és kb 25 percig sütjük.
A tejfölt kikeverjük a pudingporral, és még melegen rásimítjuk a megsült túróra. A tetejét színes cukorkákkal díszítjük.
Forrás: Nosalty