Minél több zöldet eszünk, annál egészségesebbek leszünk!
hirdetés
Dr. Robert O. Young az elsők között foglalkozott az élő vérsejtek vizsgálatával; évekig kutatta a beteg és egészséges sejteket mikroszkóp alatt. Azt találta, hogy a beteg sejtek sötétebbnek mutatkoznak, és elvesztik az alakjukat, míg az egészséges sejtek kerekek és élénk színűek, gyakorlatilag ragyognak a betegekhez képest.
Dr. Young nekilátott, hogy kitalálja, mi okozza ezt a „belső fényt”. Felfedezte, hogy az életesszencia szinte kizárólag a növényekből származik, és hogy a testben levő összes sejtnek szüksége van a zöld növényekből származó fényre. Minél több zöld ételt fogyasztunk, annál egészségesebbek leszünk.Dr. Young úgy találta, hogy ezek a növényi táplálékok tisztítják és lúgosítják a testet, míg a feldolgozott és finomított élelmiszerek egészségtelenül magasra emelik a savak és a mérgek szintjét. Felfedezései alapján Young arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy a test túlsavasodása az alapvető oka minden betegségnek. Mivel sok ember olyan étrendet követ, mely elsősorban savképző ételekből áll (pl. cukrok, hús, tejtermékek, élesztett kenyerek) zöld növények helyett, betegek és fáradtak.
hirdetés
Amikor testünk pH-értéke kiegyensúlyozatlan, ez csaknem a test minden részére kihat: az idegrendszerre (depresszió), a keringési rendszerre (szívbetegségek), az izmokra (fáradtság), a bőrre (öregedés), stb. Még az elhízottság is a túlsavasodás jele; ez a test normális reakciója, mely megvédi a létfontosságú szerveket a káros savaktól és hatásaiktól. Fordított esetben egy lúgos környezetben a test eléri ideális súlyát, és ellenáll az egészségre veszélyes mikroorganizmusoknak.Dr. Young szerint a táplálékkiegészítőkben, lúgosító élelmiszerekben és vízben található tápanyagok képesek újra egyensúlyba hozni a testet. Ezek a vitaminok, ásványi anyagok és füvek feltöltik a testet új energiával, és rendbehozzák a kevésbé energizált területeket. Míg más termékek csak egy tényezőre összpontosítanak, a mi termékeink a legértékesebb kincset kínálják fel Önnek: az egész test egészségét.
Mi volna a megoldás?
Lúgosító ételt és vizet kell fogyasztanunk, hogy olyan tápanyagot adjunk a testünknek, amire szüksége van a savak és a mérgek semlegesítéséhez a vérben, nyirokban és a szövetekben, illetve az immunrendszer és a szervrendszerek megerősítéséhez is. Ezért fejlesztették ki a lúgosító étrendet, hogy útmutatást adjon mindazoknak, akik szeretnék visszanyerni testük egyensúlyát és életerejét. Néhány ember talán teljes mértékben követi a lúgosító étrendet, míg mások lassabban, fokozatosan változtatják meg az étkezési szokásaikat. A többségnek ez nem megy egy éjszaka alatt. Az ízlelőbimbóknak, melyek kimerültek a cukor, só és a többi mesterséges ízesítő káros hatásaitól, szükségük van némi időre, hogy regenerálódjanak, és tisztán érezzék a zöldségek finom ízét. Néhány ember azt választja, hogy minden héten hozzáad egy lúgosító ételt az étrendjéhez és megszüntet egy savasítót, egészen addig, amíg el nem éri a lúgos táplálkozás célját.
Amikor elkezdik megváltoztatni a táplálkozásukat a lúgosító diéta irányába, néhányan zavarodottnak vagy bizonytalannak érezhetik magukat azzal kapcsolatban, hogyan kezdjenek hozzá, és milyen fajta élelmiszert vásároljanak.
Ebben segítségükre lehet egy minta-bevásárlólista:
Gyümölcsök, zöldségek: avokádó, cékla, paprika, brokkoli, fejeskáposzta, sárgarépa, karfiol, zeller, fehérrépa, uborka, padlizsán, fokhagyma, friss fűszernövények, kelkáposzta, póréhagyma, citrom, vöröshagyma, petrezselyem, újburgonya, spenót, tök, paradicsom, cukkini, vörös áfonya.
Húsok, tengeri halak: lazac, pisztráng, pulyka (kivételes alkalmakkor).
Hüvelyesek:azuki bab, csicseriborsó, bab, lencse.
Fűszerek: curry, kapor, fahéj, kömény, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, petrezselyem, kakukkfű.
Bioételek: mandulavaj, mandulatej, amaránt, basmati rizs, barna rizs, hajdina, lisztek (tönköly, köles, amaránt, stb.), szőlőmagolaj, kamut, hummusz, olívaolaj, quinoa, szójatej, csírák (bármilyen), aszalt paradicsom (olívaolajban), tahini, borágóolaj, lenmagolaj, tofu.
Víz: desztillált víz, szénsavmentes ásványvíz.
Só: tengeri só
Diófélék, magvak: mandula, brazil dió (paradió), lenmag, mogyoró, makadám dió, pekán dió, fenyőmag, tökmag, szezámmag, napraforgómag, dió
Fontos!Ne felejtsük el elolvasni az összes címkét! Figyeljünk a citromsavra, gombára, élesztőre, ecetre, földimogyoróra, kukoricatermékekre, stb. Ezek nagyon savasítják a szervezetet!