hirdetés

Partnereink

Pulykahússal könnyebb az életmódváltás

hirdetés

Pulykahússal könnyebb az életmódváltás

Az újév után néhány héttel még kitartanak a fogadalmak, és sokan igyekeznek egészségesebb életmódot folytatni idén. Az egyik legfontosabb változás általában a táplálkozás: cukros, lisztes, zsíros ételek helyett gyakrabban kerül sovány hús és zöldség a tányérra.

Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya kiemelte: a pulykahús az egyik legjobb választás az egészséges étkezéshez.

A pulykahús csak jót tesz a szervezettel

Sok kutatás igazolta, hogy ha a vörös húsok (a sertés és a marhahús) helyett a fehérnek nevezett húsokat (szárnyasok, halak) választjuk, azzal több fehérjét és kevesebb zsírt viszünk be a szervezetbe. Az elnevezések nem teljesen pontosak, hiszen például a pulykának is van vörös és fehér húsú része, ám mindkettő fogyasztása javasolt. A vörös húsú comb sok ásványi anyagot tartalmaz, amíg a tipikusan fehér pulykamell elképesztően gazdag fehérjében, ami elengedhetetlenül fontos az izmok építésében. A pulykamellben bőséggel találunk többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek például a szív és az erek épségében játszanak fontos szerepet. Egyedül a bőr zsíros – az pedig könnyen lefejthető.

Sokféleképpen elkészíthető

Aki próbált már egészségtudatosan étkezni, tudja, hogy a legjobb, ha saját maga főz. Mivel azonban ki kell hagynia több megszokott élelmiszert, egy idő után elfogynak az ebédötletek. Ha pulykahúst veszünk, eggyel kevesebb a gond, hiszen könnyen és sokféleképpen elkészíthető. Főzve, sütve is remek, kedvező jegyeit nem veszíti el, többféle fűszerezést enged, így változatos formában kerülhet az asztalra. Sütés során a pulykahús sok vizet veszít, ezért tápanyag-tartalma koncentrálódik. Sűrűbbé, ízletesebbé válik.

Ügyeljünk az ellenőrzött minőségre!

A rossz tartási vagy táplálási körülmények mind tönkretehetik a pulykahús jó tulajdonságait, így az elkészült étel teljesen ízetlenné is válhat. Ezért érdemes olyan forrásból beszerezni a húst, amely ellenőrizhetően jó minőséget kínál. A Gallicoop pulykamellfiléje Magyar Baromfi Védjeggyel (fenntarthatósági tanúsítvánnyal) ellátott, megbízható termék. A védjegyes termékek szigorú minőségellenőrzésen esnek át, ezért biztosak lehetünk benne, hogy ezek az áruk biztonságosak: útjuk nyomon követhető a tojástól a polcig – mondja Dosso Gabi. A tanúsítvány emellett szavatolja, hogy a termékek kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, és nem tartalmaznak egészségünkre ártalmas anyagokat.

Fotó: gallicoop.hu

Szöveg: KRQ Communications

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 06.20.

Ma Rafael napja van.

Napozni márpedig jó!

Az élet záloga bolygónkon a napfény, amely egész sor bizonyítottan pozitív hatást fejt ki a szervezetre!

  • 2018-06-19 18:54
Új pályázat: A fény szabadsága

A Zepter International idén már 15-ik alkalommal, ismét meghirdeti formatervezési pályázatát, az ArtZeptet. A 2018-as év témája: A fény szabadsága.

  • 2018-06-19 17:11
Tombolj az MTV-vel Beyoncé és Jay-Z koncertjén!

A magyar MTV és a Sony most Beyoncé és Jay-Z június 30-i varsói koncertjére repít egy szerencsést másodmagával. A csatorna gondoskodik a szállásról és...

  • 2018-06-19 14:45
Ákossal és Lovasival ünnepel Siófok

Feltűnően erős programválasztékkal várja a látogatókat idén Siófok. A siófoki tengerparton, a Plázson a legnépszerűbb hazai előadók, köztük az ötvenév...

  • 2018-06-19 12:20
A bántalmazó nevelés szexuális kizsákmányoláshoz vezethet

A szexuális kizsákmányolás áldozataira leggyakrabban a személyes kapcsolatokat kihasználva csapnak le az emberkereskedők. Akár olyan hétköznapi helyek...

  • 2018-06-19 10:21

hirdetés

I. Streetfood Feszt Székesfehérváron

Pizza, hamburger, hot dog… – június 22-24-ig Székesfehérvár behódol a kuliránis élvezeteknek. A világ legnépszerűbb ételei mellett előkerülnek az olas...

  • 2018-06-19 07:34
Egy zuhanyzás alatt született Emilio és Curtis közös slágere

Összeállt a hazai könnyűzenei élet új furcsa párja! Bár Emilio és Curtis régóta jó haverok, ám a zenei ízlésüket tekintve meglehetősen olyanok, mint a...

  • 2018-06-14 10:37
Így választunk belföldi szállást

A magyarok főként az ár, elhelyezkedés, valamint a szállodában és környékén található programlehetőségek alapján választanak belföldi szálláshelyet, u...

  • 2018-06-13 10:31
Óriási oroszlán költözött a Hungária körúti felüljáróra

Közösségi összefogással, több mint száz önkéntes bevonásával festették ki a Hungária körúti felüljáró összesen száznegyven méter hosszú járdahatároló ...

  • 2018-06-13 08:09
Egy séf mindig saját étteremről álmodik

Széll Tamás júniusban először vesz részt zsűritagként Bocuse d’Or válogatón, miközben első saját fine dining éttermét is megnyitja.

  • 2018-06-11 18:57

Minden cikk

hirdetés

hirdetés