Ilyen finomat még nem ettél!
hirdetés
Kevés olyan ember van a világon, aki azt mondaná, hogy márpedig ő tényleg nem szereti a süteményeket, édességeket, desszerteket. Napjainkban már egyre kevesebben készítenek tartalmas süteményeket, desszerteket, mert hát rohanó világban élünk, de azért a nyalánkságokról ne mondjunk le így sem.
Van néhány remek édesség-recept, amit bármikor el tudunk készíteni. Nem feltétlenül kell tehát a nagyi által bevált sütireceptekkel bajlódni. Íme, néhány finom ötlet.
hirdetés
Keksztekercs banánnal
Hozzávalók: 400 g keksz, 2 közepes db banán, 1 l tej, 2 tasak pudingpor, 8 ek cukor.
Elkészítés: Tegyük föl a tejet a cukorral forralni, és kevés tejben elkeverjük a pudingporokat. Amikor forr, öntsük hozzá a pudingot, és sűrűre főzzük. Fóliára rakjuk le a kekszet, kenjük meg pudinggal, rakjunk rá megint kekszet, pudingot (3 sor legyen), majd kenjük le pudinggal. A közepébe helyezzünk banánt, a két szélére rakjunk pudingot, kekszet, megint pudingot és kekszet, puding legyen az utolsó réteg (összesen kétszer). Fóliával szorosan felcsavarjuk, megtekerjük a fólia végeket, és tegyük a hűtőbe vagy hűvös helyre.
Túrós tallérok cseresznyeraguval
Hozzávalók: 150 g finomliszt, 2 db tojás, 4 ek vaníliás cukor, 1 csipet só, 100 ml tej, 100 ml habtejszín, 100 g tehéntúró (krémes), 1 ek sütőpor, 370 g cseresznyebefőtt, 1 evőkanál étkezési keményítő.
Elkészítés: A hozzávalókból sima tésztát kavarunk, kb. 15 percig hagyjuk állni. Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk. A masszából kis, nem túl vastag halmokat rakunk a serpenyőbe, és mindkét oldalukat kb. 1,5 perc alatt aranysárgára sütjük. A tallérokat a cseresznyeraguval tálaljuk.Ehhez a cseresznyét leszűrjük. A keményítőt simára kavarjuk kevés cseresznyelével, a maradékot felfőzzük, majd a keményítővel besűrítjük. Levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk a cseresznyét.
Bögrés mini kuglóf
Hozzávalók: 2 bögre rétesliszt, 1 bögre cukor, 2.5 dl tej (1 bögre), 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 1.25 dl napraforgó olaj (0,5 bögre).
Elkészítés: Egy nagyobb tálba kimérjük a hozzávalókat, és összekeverjük. Kivajazott, liszttel kiszórt formákba öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Házi mazsolás bonbon
Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 3 dkg mazsola (2 evőkanálnyi), 1 ek rum, 5 dkg tejcsokoládé, 0.3 dl habtejszín (2 evőkanálnyi).
Elkészítés:Áztassuk be a mazsolát a rumba, tegyük félre. Vízgőz felett olvasszunk fel 7,5 dkg étcsokoládét. Amikor teljesen felolvadt, adjuk hozzá a többi csokoládét, és addig kevergessük, amíg teljesen az is elolvadt. Egy ecset segítségével, vékonyan kenjük ki csokoládéval a szilikonos bonbon formát, és 5 percre tegyük be a mélyhűtőbe. Az idő leteltével vegyük ki, és újból kenjük ki vékonyan a csokoládéval, majd ismét pihentessük a mélyhűtőben. Vízgőz felett olvasszuk fel a tejcsokoládét, tegyük hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Vegyük ki a mélyhűtőből a formát, osszuk el benne a lecsöpögtetett mazsolát, majd egy teáskanál segítségével kanalazzuk szét kb. egyenlő arányban az olvasztott tejcsokoládét. Ismét tegyük be mélyhűtőbe, hogy a töltelék is meghúzzon egy kicsit. Ha a maradék étcsokoládé bevonat meghúzott, olvasszuk újra, de ne teljesen, vegyük le a gőzről, és keveréssel olvasszuk végig. Vegyük ki a hűtőből a formát, öntsük rá az olvasztott csokoládét, és egy széles kés hátoldalával húzzuk le az esetleges felesleges csokoládét. Tegyük vissza a hűtőbe, és hagyjuk, hogy a bonbon teljesen meghúzzon. Lehet egy éjszakán át is. Nagyon óvatosan nyomjuk ki a formából, papírkosárkákba csomagolva tálaljuk.
Forrás: NoSalty
Képek: ketkes.com, mindmegette.hu