Természetes szupererő (2.rész)
hirdetés
Mindenképpen gyökeresen kell változtatnunk, ha gyökeres változásokat szeretnénk, ezt pedig elengedhetetlen minél többet hangsúlyozni.
A cikk első részében szerettük volna felhívni a figyelmet a táplálkozási mód fontosságára, illetve arra, hogy mennyire fontos a változás és az elhatározás is. A második részben pedig adunk információkat a javasolt ételekről, illetve információval szolgálunk a superfoodról is. Kovacsik-Ozorai Szilvia, az arterego.hu sajtóreferense a következőt osztotta meg velünk: „Az istenek eledelének is nevezett KAKAÓ például igen gazdag ásványi anyagokban, mint például a cink, magnézium, és a vas. A cink erős antioxidáns, a vas megszüntetheti a fáradtságot és a kimerültséget, míg a magnézium az egészséges csontrendszer felépítésében játszik szerepet. Az algák világától sem kell idegenkedni, ha az egészségről van szó, hiszen a CHROLELLA, mely egy egysejtű zöld alga, az egyik legjobb klorofill forrás a bolygón. A klorofill segíti a sebek gyógyulását, erősíti az immunrendszert, stimulálja a vörösvértest képződést. A MACA fehérjében és szénhidrátokban is gazdag. Az izomtömeg növeléséhez, valamint az egészséges csontok megőrzéséhez pedig a fehérje elengedhetetlenül szükséges. A legenda úgy tartja, hogy az inka harcosok macát fogyasztottak a csaták előtt, mivel az erőt és kitartást adott nekik a harcra. A GOJI BOGYÓ, más néven Farkasbogyó származási helye Kína északi része, ahol már évezredek óta alkalmazzák a tradicionális gyógyászatban. Finom rágcsálnivaló, amely testünket természetes cukrokkal, fehérjékkel, rostokkal és ásványi anyagokkal - réz, kálium és vas – táplálja. A Mexikóban őshonos CHIA MAG, más néven az Azték zsálya mag pedig rendkívül gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek hozzájárulhatnak az egészséges koleszterinszint stabilizálásához.” Gondoltad volna, hogy ezeket a táplálékokat fogjuk javasolni? Nos, a legtöbben ezekre egyáltalán nem gondolnak, illetve nagyon sokat ezek közül egyáltalán nem is ismernek. Ezzel mi is így voltunk, viszont jól tesszük, ha megbarátkozunk velük. A kakaó egészen biztosan mindenki számára ismert. Ezt akár még csokoládé formájában is fogyaszthatjuk, viszont mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a választott csokoládénak a kakaótartalma legyen nagyjából 80%-os és érdemes elolvasnunk, hogy mi mindent tartalmaz még. Ha nincsen nagyon teletömve egyéb összetevőkkel, akkor bátran megvásárolhatjuk és így össze tudjuk kötni a kellemest a hasznossal. Édesség gyanánt, esetleg desszertnek tökéletes. Na, de mi a helyzet többi táplálékkal? Hogyan építsük be az étkezésbe?
hirdetés
Erre is adott információt számunkra ugyancsak az arterego.hu PR munkatársa: „Ezeket a hozzávalókat könnyedén beépíthetjük a mindennapos étrendünkbe például gyümölcs és zöldségturmixok keretében, melyek egy teáskanálnyi superfooddal kiegészülve biztosítják a napi vitaminbombát. Ezekkel a receptekkel megismerkedhetünk például a Napsugár Életház május 22-e és 29-e között tartandó Turmix Plussz programján is, ahol 7 napon keresztül 7 színű turmix, leves és juice-paletta kerül terítékre a fenti superfoodokkal kiegészülve, melyek eligazodásában a hazai piacon fellelhető egyik legtisztább superfood termékcsalád képviselője, a PlanetBIO szakembere segít majd. Ahogy az élet minden területén, úgy itt sem mindegy, hogy melyik termesztő termékeit választjuk, fontos, hogy ezek az élelmiszerek növényvédő szerektől, adalékanyagoktól, illetve genetikailag módosított alapanyagoktól is mentesek legyenek, valamint szigorúan ellenőrzött körülmények közül érkezzenek, organikus gazdálkodásból származzanak, és a növények a lehető legtöbb enzimet és tápanyagot megőrizzék a termesztés során.”